Plantele medicinale chinezesti

Conform medicinei naturiste chinezesti, corpul este ca un copac care trece prin toate anotimpurile si are nevoie de aprovizionari constante pentru a ramane sanatos. Primavara, infloreste, funzele incep sa creasca; vara, frunzele si fructele ajung la maturitate; toamna, funzele se usuca; si iarna cad. In corpul nostru exista 5 organe care trebuie reaprovizionate in fiecare sezon.

Ficatul, care imbogateste organismul cu energie si, in acelasi timp, il curata de toxine, trebuie reaprovizionat primavara. Pentru aceasta mancati frunze de sfecla, praz, frunze de daikon si shiso.

Inima, care are nevoie de confort si de racoare in anotimpul cald, trebuie reaprovizionata vara. Pepenele, dovleacul, castravetele, rosiile si alte legume cu continut ridicat de apa au un efect racoritor si trebuie consumate din belsug.

Plamanii, care sufera din cauza frigului, a racelilor si a durerilor din gat care apar toamna, trebuie revitalizati cu legume ca: spanac, seminte si radacini de lotus, bulbi de crin.

Rinichii, cele mai joase organe ale corpului, sunt radacinile copacului si au nevoie de protectie pentru a supravietui pe parcursul iernii. Ajutati-i cu legume ca brocoli, mustar verde, tong ho si verdeturi cu frunze mari.

Stomacul, localizat in centrul corpului, trebuie neaparat sa fie mentinut in cea mai buna stare, deoarece acesta digera mancarea necesara celorlalte organe. Ajutati-l cu alimente ca frunze dulci de cartof, cartofi chinezesti, frunze de tong ho si aloe vera.

De asemenea, chinezii si celelalte civilizatii din estul indepartat au recunoscut importanta fructelor de mare si le-au introdus in dietele lor de mii de ani. Acestea sunt consumate frecvent, pe parcursul tuturor sezoanelor. Algele marine au un continut mare de vitamine, proteine si minerale, fiind consumate in mod traditional pentru reimprospatarea sangelui, intarirea inimii si a circulatiei sanguine.

In comparatie cu lactatele, fructele de mare contin de zece ori mai mult calciu si fier, avand de asemenea procente importante de minerale. Exista o mare varietate: varec, arame, hijiki, kombu, wakame, si pot fi consumate in diferite moduri.

 

Tags: , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.