Combaterea stresului si a insomniilor

Stresul se manifesta prin dureri de cap, probleme digestive, dureri musculare, insomnii, oboseala, dureri in piept, aritmie, hipertensiune arteriala, pierderea sau scaderea greutatii corporale, astm, boli ale pielii, lipsa apetitului sexual.

Pe termen lung, stresul poate creste riscul de aparitie al depresiilor, bolilor de inima si a altor probleme de sanatate. De asemenea, exita si stresul post-traumatic, care apare in urma unor evenimente ca razboaiele, violenta fizica, abuzurile sexuale, sau in urma unor dezastre naturale.

Unele plante naturale actioneaza ca sedative, eliminand starile de incordare si nervozitate, durerile de cap, oboseala. Se recomanda a fi consumate cu o jumatate de ora inainte de culcare, calde si indulcite cu miere.

Maghiranul: infuzie din care se beau 2-3 cani pe zi.

Florile de tei sau levantica: infuzia se prepara din 2 lingurite de plante la o cana de apa.

Radacini de iarba mare: se prepara un decoct concentrat din 3-4 linguri de radacini pisate la o cana cu apa. Se beau 2-3 linguri seara, inainte de culcare.

Florile de sulfina: o lingurita de plante la o cana cu apa. Se bea inainte de culcare.

Incercari sa nu consumati cafea, tutun, alcool si ceai chinezesc.

Pentru un efect calmant se pot folosi si florile de porumbar, frunzele de roinita, florile de coada soricelului, frunzele de salvie.

Daca suferiti de stres cronic, cel mai bine este sa tratati aceasta problema cat mai repede. Consilierea psihologica va poate ajuta sa gasiti moduri de a va relaxa si calma.

 

Tags: , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.