Aloe vera, sanatate zilnica

Misterioasa Aloe vera este o sursa de sanatate inca din vremea Vechiului Testament. Avand atat efect curativ, cat si efect emolient, aceasta planta este folosita pentru tratarea diverselor boli existente, dar si pentru fabricarea de produse cosmetice foarte apreciate peste tot in lume.

ZECI DE SPECII DE ALOE. Originara din Africa de Nord, insa intalnita astazi in mai toate colturile lumii, Aloe vera este planta care se dezvolta cel mai bine in zone aride, la fel ca si cactusii, numai ca spre deosebire de acestia ea are proprietati de vindecare.

Exista mai mult de 100 de specii de aloe, dar numai Aloe vera este cea care a trezit de-a lungul timpului un mare interes stiintific. In momentul in care Aloe vera este pusa pe mai multe tipuri de plagi, cum ar fi escarele, vindeca repede rana mai ales datorita continutului sau de polizaharida.

Este adevarat ca multe plante contin acest polizaharid dar cel descoperit in Aloe vera actioneaza intr-un mod diferit. Se pare ca aduce factori de crestere in plaga unde au fost distrusi si totodata grabeste procesul de vindecare. Cum face acest lucru inca nu se stie dar cercetatori ai Universitatii din Texas studiaza aceasta problema.

Dupa ce au fost efectuate numeroase cercetari in mari institute ale lumii s-a constatat ca stoparea procesului oxidarii, si in consecinta pastrarea tuturor principiilor active din planta, se poate face prin adaugarea unor antioxidanti naturali, cum ar fi vitaminele naturale A, C si E. Gelul este in acest fel stabilizat si rezista o perioada lunga de timp dupa recoltarea frunzei, pastrandu-si intacte toate calitatile terapeutice.

CALITATI TERAPEUTICE INSEMNATE. Intelegandu-se importanta terapeutica a gelului de aloe, oamenii de stiinta din secolul nostru au urmarit in ultimele decenii realizarea stabilizarii gelului de Aloe vera, pentru ca el sa poata fi folosit pe scara larga de cat mai multi oameni.

Cercetarile in vederea obtinerii metodei de stabilizare a gelului au fost incununate de succes la sfarsitul anilor 1940 – inceputul anilor 1950 si, in consecinta, acesta a devenit din acel moment un bun de larg consum. Pana in 1968 au fost brevetate mai multe metode de stabilizare.

Firma Aloe Vera of America a realizat doua brevete privind stabilizarea gelului de aloe numai prin metode strict naturale, fara aditivi sau conservanti chimici de sinteza. Aceasta firma a fost incorporata de Forever Living Products, care a mai brevetat ulterior alte doua metode de stabilizare. Aceste metode stau la baza obtinerii unui gel purificat si stabilizat 100%, cu termen de garantie care a crescut de la 2 ore la patru ani!

Cel mai bun efect al acestei plante il resimt persoanele varstnice care sunt susceptibile la escare, ulcere diabetice si ulcere vasculare. Varstnicii au rani care se vindeca mai greu. Important de mentionat este ca nu exista parti ale plantei Aloe vera care sa nu fie folosite.

Coaja este folosita ca laxativ in timp ce pulpa a fost pusa pe arsuri sau pe alte rani de mii de ani. Mai ales in ultimii ani, in afara de efect curativ, Aloe vera a fost utilizata la fabricarea a numeroase produse cosmetice avand mai ales efect emolient.

ORIGINEA PLANTEI. „Aloe“ inseamna in limba araba „substanta amara“, iar „vera“ in limba latina inseamna „adevar“. Aloe vera este o planta cu frunze tari, continand o coaja verde si pulpa transparenta.

Pulpa este partea plantei care are proprietati curative. Ea curge din planta ca un lichid incolor dar cand atinge pielea umana se transforma in gel. Gelul din interiorul frunzei este componenta cea mai activa si mai eficienta din punct de vedere medical a plantei.

In ciuda efectelor sale atat de spectaculoase, acest dar al naturii nu putea fi folosit decat de catre cei care aveau acces la aloe in stare proaspata, pentru ca nu se cunostea un procedeu eficient de conservare pentru o perioada mare de timp.

 

Tags: , , , ,

 
 
 

discuss this post

 • Rodica Roman

  Azi m-am taiat la deget si pana sa ajung in sufragerie unde tin planta de Aloe Vera mi-a curs sange pe jos. Din clipa in care am pus pulpa unei bucati de frunza pe rana n-a mai curs sange. Practic sangerarea s-a oprit in cateva secunde. E intr-adevar extraordinar efectul. Nici n-am mai pansat degetul.

 • din

 • valentin

  mie mi s-a antamplat ceva extraordinar cu aceasta planta.Am taiat tabla cu flexul fara ochelari iar spanul ce-mi intrase an ochi mi-a provocat dureri angrozitoare.Am o planta an casaALOE ARBORESCENS.Am rupt o bucata de frunza si mi-am stors an ochi cateva picaturi.s-a antamplat ceva incredibil,m-au lasat imediat durerile si am anceput sa vad fara probleme.M-am atasat atat de mult de aceasta planta ancat o consider parte din mine…

 • catalina

  buna ziua,
  sunt o persoana la 45 de ani si am avut probleme cu nodulii la sani am avut 4 noduli dintre care unul foarte mare am scapat de ei cu ajutorul unui tratament pe baza de aloe,am facut 1 an si jumatate tratament nu am avut curaj sa merg la chirurgie,am luat tratament de la o firma euronet,am luat aloe si oxigenare celulara,acum nu mai am nici un nodul si ma simt foarte bine

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.