De Revelion

Imbracati tortul de Anul Nou cu glazura alba. Din crema de ciocolata scrieti cu un cornet subtire “La multi ani”. Luati o crenguta de brad, cu 3-4 ramificatii, ungeti-o cu albus batut, pudrati-o cu zahar, apoi puneti-o in mijlocul tortului (sa aiba codita subtire si curatata de frunze).

De crenguta prindeti cateva din decorurile cele mai mici si mai stralucitoare. Inainte de a taia tortul, luati crenguta la o parte, iar locul respectiv izolati-l cu ajutorul unui pahar inalt.

Daca tortul de sarbatoare a fost imbracat in glazura din serbet de zmeura sau de trandafiri, ornati-l in intregime deasupra si pe margini cu flori albe din frisca, formate cu ajutorul unui cornet crestat.

In mijlocul fiecarei flori puneti bucati mici din cirese confiate. Inainte de a aduce tortul la masa, puneti in mijlocul lui o jumatate coaja de ou in care turnati spirt sau rom. Stingeti luminile, dati foc spirtului (romului) si prezentati tortul pe masa.

Tortul se taie cu un cutit cu lama foarte subtire si fiecare portie se ridica, folosind o spatula metalica, pentru a fi pusa pe farfurioara. Linguritele sunt asezate de la bun inceput in fata fiecarui tacam.

 

Tags: , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.

 
 

Privacy Preference Center