Egoist din dragoste

Author: Ella Kosta

Este bine sa fim egoisti cand este vorba de dragoste sau ar trebui sa avem curajul sa cladim de la inceput o relatie pe principii si sentimente solide?

In ziua de astazi, traind intr-o continua miscare, ce se deruleaza cu o viteza ametitoare, trebuie sa ne impartim intre cariera, prieteni, activitati mondene, shopping, divertisment, familie… Mai avem timp si de iubire? Putem integra o relatie in tot tumultul vietii cotidiene, fiind capabili sa o sustinem, sa o alimentam cu ce are nevoie?

Rapiditatea cu care se desfasoara evenimentele in viata noastra se imprima de asemenea si in domeniul sentimental. Traim totul intens, si poate de aceea iubirile se consuma repede. Rupem usor o legatura, este infinit mai complicat sa recurgem la modalitatile de consolidare a acesteia. Stim ca mereu vom gasi pe altcineva disponibil.

Dar, sa ne punem intrebarea: oare de cat timp are nevoie o iubire sa se transforme de la stadiul de simpla pasiune la acea legatura speciala intre doi oameni, pe care daca o ai te poti duce linistit in fata altarului, iar cand rostesti juramintele sa fii linistit ca nu vei pacatui incalcandu-le vreodata?

Pe de o parte, ca sa cunosti omul pe care il ai langa tine, sa stii ce ii face placere, sa inveti sa fii langa el cand are nevoie de tine, sa realizati impreuna lucruri care sa va lege… trebuie sa pui suflet. Nu te poti tine la distanta si sa pretinzi ca celalalt sa iti dea totul, pana cand tu te convingi daca il vrei sau nu.

Pe de alta parte, obisnuim sa ne complacem in situatii nedorite. Ne lipseste de multe ori curajul de a pune capat cand vedem ca pur si simplu nu merge. Sau ne incurcam in principii. Sau credem ca-l iubim pe celalalt, dar iubim imaginea pe care am dori s-o aiba.

Pierdem timp pretios. Ne e frica sa punem suflet la inceput, si ucidem iubirea care se naste. Ne e frica sa spunem NU la sfarsit, si incercam sa reinviem sentimentele ce au murit demult.

Iubeste cand ai ocazia, fara retinere! Ti-e teama sa nu care cumva sa suferi? Este mai mare suferinta celui ce nu a iubit niciodata, a celui care este singur, izolat in lumea lui. Si, mai ales, fii si putin egoist. Da totul, dar ai grija sa si ceri totul! Iar cand nu merge… mergi mai departe!

 

Tags: , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

  • iubirea e asa de frumoasa dar iubirea care te tine in picioare nu vorbesc de aceea care te face sa iti pierzi capul. fiecare experienta e frumoasa, necesara si posibila. trebuie ca noi sa facem lucrurile sa se intample!

  • ioana

    EGOIST din dragoste………..da cred ca exista si asa ceva dar aia e obsesie deja si obsesia duce la nebunie.nu e bine deloc.iubirea cu limite,unde isi face loc si iubirea de sine,aia e buna.nu e bine sa ne punem toate sperantele,iluziile si viata in pers iubita pt ca atunci cand o vom pierde dintr-un motiv sau altul o sa fim distrusi.

  • dupa parerea mea iubirea este un lucru f frumos care nu duce niciodata la suparare, tristete gelozie etc. toata lumea considera iubirea un lucru bun dar mai toata lumea da gres la un moment dat.pt ca pretinde in schimb iubire .iubirea adevarata nu pretinde nimic in schimb dupa parerea mea . iubesti pe cineva pur si simplu asta inseamna ca iti place acea pers asa cum este ea . daca vezi intr-o pers un posibil iubit(a )daca ar fi putin mai (atent , mai sensibil mai bun,etc )si incerci sa schimbi acea pers dupa bunul tau plac nu inseamna ca o iubesti. esti doar obsedat de ea sau de anumite calitati pe care le are. oamenii in general se indragostesc repede pt ca isi arata doar partea frumoasa din ei astfel incat sa dea bine in ochii celuilalt dar cu timpul incep si se da u de gol iubirea inseamna ca “iti place”de cineva pe de-antregul atunci ar fi ilogic sa incerci sa il schimbi . gata cu palavrageala ca nici eu nu mai stiu ce zic pt ca sunt ametit de la bere oricum nu are imp ce zic pt ca nu am un scop anume ci doar vb sa treaca timpul in care nu am nimic de facut. daca cineva are chef de vb eu sunt dispus la discutii pe orice tema in seara asta(ca apoi imi piere cheful dar prefer parerile sincere )

  • iubirea adevarata cred ca tine de simturi si nu de vb ea se intampla dupa parerea mea in relatiile de amicitie mult mai des decat in relatiile de “iubire” este vb de ceva ce simti , ceva de bine si nu incepi sa judeci acea senzatie . ea este pur si simplu nu cred ca exista criterii ce trebuiesc indeplinite pt a fi iubit

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.