Bunele maniere la masa

Pozitia corpului sa fie dreapta, insa nu fortata. Picioarele se tin normal, nici sub scaun si nici prea departe de el, pentru a nu incomoda vecinii.

Mainile si mai ales coatele nu se tin pe masa. Nu se mananca in graba si nervos. Nu se bea si nu se vorbeste cu gura plina.

Furculita se tine cu mana stanga, cand se foloseste in acelasi timp cu cutitul. Lingura se tine ca un condei, intre degetul mare si aratator. Cutitul se tine intre degetul mare si cel mijlociu, apasandu-se pe maner cu degetul aratator.

In timpul mesei, tacamurile se tin deasupra farfuriei, fara a le ridica cu varful in sus sau a gesticula cu ele.

Cand se bea, tacamul se pune pe farfurie, incrucisat, cutitul in partea dreapta, iar furculita cu dintii in sus, in partea stanga.

Dupa terminarea fiecarui fel de mancare, furculita si cutitul se pun paralel pe farfurie, in aceeasi ordine, furculita va avea de aceasta data dintii in jos.

La inceputul mesei, servetul se pune pe genunchi pliat in doua sau in trei; la terminarea mesei, servetelul nu se pliaza la loc, ci se strange si se pune langa farfurie.

Semnalul ridicarii de la masa il da gospodina, dupa ce s-a asigurat ca toti invitatii au terminat de mancat.

 

Tags: , , , , ,

 
 
 

discuss this post

  • leca magdalena

    bravo!!!sunteti super,aceaste regululi sunt de folosire la orice om needucat

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.