Dreptate

Author: DeeA

Am avut marea „impertinenta“ sa cer corectitudine intr-o lume total opusa acestui principiu, intr-o lume lipsita de cel mai elementar simt al dreptatii.

E atat de grav sa-ti ceri drepturile? Se pare ca da! Mi s-a raspuns dur, cu indiferenta, ura si rautate.

Incerci sa dai tot ce poti da, o faci cu pasiune, insa exista anumite principii, de altfel elementare, de care ar trebui sa se tina cont in orice sistem.

Exista oameni care se doresc a fi conducatori, oameni puternici, dar care habar n-au ca puterea nu consta in umilirea celor din jur si respectul nu se impune, ci se castiga.

Indiferent cat de tare ai fi, cat de multe poti suporta, chiar daca nu izbucnesti in lacrimi amare de disperare cand vezi nedreptatea care te inconjoara, sufletul iti plange pentru ca nu esti apreciat si, in schimb, esti tratat ca un nimic, uneori avand impresia ca esti inexistent.

Oricum, e o psihologie interesanta: nu-ti arata recunostinta fata de nimeni pentru ca oricine isi va dori mai mult.

Mda, cam asta e psihologia oamenilor puternici care ne desconsidera.

Si daca incerci sa lupti pentru meritele tale, pentru principiul dreptatii, pentru ce ti se cuvine, esti redus la tacere, esti insultat, umilit, aproape desfiintat.

Puterea banului iti ofera totul in relatia cu alti oameni, poti privi pe oricine de sus, poti desconsidera tot ce este in jurul tau, poti manevra oamenii pana ii aduci la disperare.

Insa prin puterea de a-i rani pe ceilalti nu inseamna ca esti un conducator ci, mai degraba un om fara principii morale, fara o atitudine demna in fata celorlalti care, chiar daca nu se ridica la nivelul acela inalt unde ei considera ca se afla, n-ar dori decat sa fie apreciati pentru ca sunt oameni.

Si, intr-adevar, e mare lucru sa fii om in ziua de astazi, chiar si sa incerci supravietuirea printre valurile de dispret si umilire. Insa mergem mai departe, traind cu iluzia unei libertati a cuvantului care, de fapt, nu exista.

 

Tags: , , , ,

 
 
 

discuss this post

  • la noi si mai ales in zilele noastre toti ajung undeva ,sus prin mijloace neumane uneori chiar prin ponegrirea celorlalti fie ei parinti,frati,prieteni,etc.sa nu mai vorbim de orisice pic de respect …dreptate ???ce-i acest cuvant in vocabular???????? altii au uitat esenta acestuia demult ……..ca sa nu mai vb,de drepturi …….?????????
    asa ceva nu exista ….toti si toate sunt prieteni cu tine pana-i treci ”hopul”ca dupa aia uita tot mai grav nu recunosc nimic…TREZIREA OMENIRE!EXISTA TOTUSI UN DUMNEZEU ?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!LIBERTATEA CUVANTULUI ….E ..AICI ITI ASUMI TOT TU UN RISC …TU,CA PERSOANA …
    CA LA O ADICA TOTI TE LASA LA GREU SI TOT TU SUPORTI CONSECINTELE .. NASOL !!!!!!!!NU?

  • adriana

    Libertatea cuvantului???? Sta in fiecar din noi… si nu aici ….. in lumea de fictiune.. ci in viata reala. De fapt problema romanilor din Romania este ca inca sunt suficient de lasi …. si de aici incep consecinetele

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.