Ridurile

Ridurile apar datorita faptului ca pielea isi pierde in timp elasticitatea si, in acelasi timp, netezimea ei normala.

Apar intr-o anumita ordine: mai intai ridurile verticale si orizontale ale fruntii, apoi cele de la ochi (laba gastii). Cu timpul apar cele dintr-o parte si alta a gurii, cele doua cute care pornesc de la nas si se prelungesc pana la colturile gurii, apoi ridurile mici verticale de deasupra buzei superioare, in acelasi timp incretindu-se si pleoapele.

Ridurile nu sunt neaparat apanajul batranetii, aparitia lor fiind deseori provocata de multi alti factori:

Intemperiile – vant, frig, caldura, umiditate, variatii de temperatura.

Incordarea inutila a musculaturii fetei. Partile care se rideaza sunt cele din regiunea ochilor, a gurii, nasului, fruntii si barbiei, muschii respectivi fiind mai solicitati.

Starile sufletesti repetat depresive: tristetea, supararea etc. lasa pe fata cute adanci, de neindepartat, in timp ce starile de veselie si buna dispozitie nu au acelasi efect. Deosebirea consta ca in timpul rasului actioneaza 13 muschi, iar in cazul starilor depresive 60 de muschi. Rasul activeaza circulatia sangelui, hranind pielea.

Expunerea abuziva la soare deshidrateaza pielea, o face sa se usuce, sa se cojeasca, facand-o aspra, lipsita de suplete. Evitati expunerea obrazului la soare toata ziua, fara pauze.

Lumina puternica face ochii sa se stranga, formandu-se „laba gastii“, pe care o putem preveni purtand ochelari de soare cu lentile de buna calitate.

Cititul la lumina slaba provoaca aparitia ridurilor la ochi. Sursa de lumina trebuie asezata in partea stanga si trebuie sa fie potrivita necesitatilor noastre.

Ridurile pot aparea si in urma unei slabiri anormale, cand se indeparteaza suportul de grasime necesar pielii pentru netezimea ei. Greutatea trebuie eliminata treptat.

Lipsa danturii face ca muschii obrajilor sa se lase, lucru ce imbatraneste figura. Se impune completarea danturii si purtarea unor proteze bine dimensionate.

Ridurile apar de timpuriu la persoanele nervoase, la cele la care glandele interne nu functioneaza normal sau la cele cu tulburari ale digestiei.

Consumul exagerat de alcool, cafea, tutun, provoaca aparitia timpurie a ridurilor. Noptile nedormite, nerespectarea orelor de odihna, excesele, viata dezordonata, contribuie la formarea ridurilor. Intai apar cearcanele, riduri fine pe pleoape, care dau figurii un aspect obosit, langa ochi apar cute la inceput superficiale, apoi din ce in ce mai adanci.

Abuzul de fard si pudra mai ales pe obrazul uscat provoaca formarea ridurilor mai ales uscand si mai rau pielea. Trebuie sa folosim produse adecvate tenului uscat, produse hranitoare: lecitina, colesterol, stimulatori biologici.

Tratamentul preventiv incepe la 30 de ani prin masaje cosmetice, electrice, masti cu parafina. Aceste masuri trebuie aplicate si pe gat, acesta ridandu-se de timpuriu. Intregul organism trebuie mentinut intr-o stare perfecta de sanatate prin sport, gimnastica, plimbari in aer liber, regim alimentar, respectarea odihnei.

 

Tags: , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.