Femei versus barbati

Author: DeeA

Intr-o viata de om se intampla la un moment dat sa iti doresti mai mult decat ai sau decat crezi ca poti avea vreodata. Aspiratia fiecaruia e sa aiba mai mult, sa aiba satisfactii, sa fie multumit de ceea ce este in societate, de faptul ca lumea apreciaza ceea ce face si ca exista prieteni care sunt langa el.

Intr-o zi poate isi va da seama ca tot ce a crezut: ca este apreciat, ca are prieteni alaturi, ca poate avea ce isi doreste, ca nimic nu mai sta in calea unui ideal pe care l-a creat numai pentru a merge mai departe, nu este chiar asa.

Vede cum prietenii se indeparteaza, cum nimeni nu-i poate oferi un ajutor, cu toate ca nu cere foarte mult… Ce se intampla atunci? Ce mai ramane de facut? Ai vrea sa renunti la tot ce credeai ca exista pentru tine? La tot ce credai ca iti poate oferi ce a mai ramas din viata ta?

Ma intreb uneori care e sensul sa crezi in ceva, ce te determina sa mergi mai departe intr-o lume care iti este ostila, intr-o lume invidioasa si plina de rautate… Poate bunatatea din tine, poate idealul unei prietenii pe care n-o vei gasi niciodata…

Uneori e frumos sa crezi intr-o prietenie adevarata, poate speri ca o vei gasi vreodata, ca o vei avea, crezi ca poate mai exista… M-am convins ca nu este intotdeauna asa, ca oamenii iti spun in fata ca sunt prietenii tai, dar cand ajungi sa vrei ca acel prieten sa te ajute concluzia este ca ca, de fapt, nu exista prietenie, exista numai interese…

Si daca doresti sa ajuti pe cineva, daca reusesti sa o faci, pana la urma va uita, va considera ca nici n-a fost asa, nici nu isi va aminti ca ai reusit sa faci ceva pentru persoana aceea. Oare e drept?

Puterea sta in fiecare dintre noi, dar cat poate sa suporte un om, cat poate sa indure, cat de multa bataie de joc poate exista in aceasta lume cand nu te poate aprecia nimeni pentru ceea ce esti, pentru tot ce faci ca sa fie totul ok?

Ai vrea sa ai mai mult, ai vrea sa ti se spuna ca ceea ce faci e extraordinar de bine, ai vrea ca lumea sa vada ca indiferent prin ce treci in viata personala sau ce exista in sufletul tau, reusesti sa mergi mai departe, sa fii la inaltimea asteptarilor.

Oare de ce, fiind femeie, esti desconsiderata numai pentru ca nu faci parte din asa numitul sex tare. Am cunoscut barbati care nu s-ar putea compara cu mine nici in plan professional, nici pe alte planuri. Insa exista in functia in care sunt numai pentru ca sunt barbati si nu femei.

Nu este drept, nu va fi niciodata. Pnentu o femeie este mult mai greu sa avanseze. De ce?

As vrea ca unii oameni sa vada intr-o persoana ca este mai buna decat altii, ca se dedica in totalitate lucrului pe care-l fac, ca vor ca totul sa iasa bine, in primul rand pentru satisfactia lor prorpie si in al doilea rand pentru ca asa trebuie sa faca.

M-am intrebeta deseori daca oamenii din ziua de azi mai sunt in stare sa aprecieze ceva, iar raspunsul la aceasta intrebare a fost mereu acelasi: nu au cum sa aprecieze din moment ce se inconjoara de niste oameni care nu au standardul necesar pentru a se afla in acea functie, insa daca li se spune sa faca ceva, fac exact cum li se spune, fara sa aiba o opinie a lor.

Rareori se accepta opinia cuiva, dar am intalnit oameni care asculta opiniile celor din jur, indiferent despre ce este vorba. Accepta, dar nu le vine usor sa recunosca niste lucruri elementare, deoarece acestea vin de la o femeie…

 

Tags: , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.