Mazare cu rosii (3 variante)
Ingredinte: 1 kg mazare verde, 1 lingura unt, 4-5 rosii, 1 ceapa, 1 lingurita zahar(facultativ), 1 lingurita marar tocat, sare
Mod de preparare:
Intr-o cratita se prajeste ceapa in unt pana cand se ingalbeneste. Se adauga mazarea, rosiile curatate de pielita si seminte si taiate bucati mici, zaharul, sarea si mararul.
Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand mazarea este gata. Mancarea trebuie sa fie scazuta.
II
Mazare cu rosii si marar
Ingredinte: 750 gr mazare verde, o lingura unt, 3-4 buc. rosii, 1 buc. ceapa, o lingurita zahar (facultativ), o lingurita marar tocat, sare
Mod de preparare:
Se pune mazarea curatata intr-o cratita impreuna cu ceapa taiata foarte marunt, rosiile curatate de pielita si seminte si taiate bucati mici, sarea, zaharul si mararul. Se lasa sa fiarba incet, la foc mic, pana este gata mazarea. Mancarea trebuie sa fie scazuta.