Mancare de fasole verde cu carne
Ingredinte: 500 gr. carne de pasare (vita, porc), 1/2 kg de fasole verde, o ceapa, ¼ l suc de rosii, 25 gr de faina, 50 ml de ulei, patrunjel verde, cimbru si sare
Mod de preparare:
Se toaca ceapa, se taie carnea in bucati si se prajesc impreuna 2-3 minute. Se adauga apa cat sa cuprinda bine carnea, se pune 1/4 lingurita de sare si lasati sa fiarba.
Cand clocoteste, se pune fasolea spalata si taiata in bucati. Se acopera vasul si se lasa la foc mic. Cand fasolea este aproape gata, se pune sucul de rosii si cimbru. Se da vasul la cuptor sa se formeze sosul si daca mai este nevoie se adauga apa calda. Cand mancarea este aproape gata, se pune verdeata.
Se serveste preparatul, adaugand in farfurie si cate o lingura de smantana.
at 1:35 pm
la fasolea verde mararul este cea mai buna aroma si asta din abundenta,combinata cu putin usturoi.incercati.