Fripturi reusite

Friptura la gratar este mult mai sanatoasa pentru organism. Caldura care patrunde progresiv in bucata de carne face ca toti porii de la suprafata acesteia sa se inchida si in acest fel toate substantele nutritive si sucul sa fie pastrate. Fiind pregatita cu putina grasime, friptura ramane, din acest punct de vedere, un aliment indicat in toate regimurile, inclusiv in cele dietetice sau de slabire.

Pentru friptura la gratar, ideale sint carnurile pasarilor de curte, dar si cotletul ori fileul de porc. Inainte de preparare, carnea se spala bine si se zvanta cu un prosop curat.

Taiata in felii plate, cu un cutit foarte bine ascutit, bucatile de carne isi vor pastra forma si pe gratar. Acestea nu se bat ca snitelele, ci dupa fasonare se asaza pe gratarul bine incins si uns cu ulei.

In timpul frigerii, carnea se unge din cand in cand cu unt, pentru a se patrunde bine, si, mai ales, a se rumeni frumos. Sarea se pune pe friptura numai dupa ce a fost gata, altfel, sucurile se pierd si carnea se intareste, pare uscata.

Si intoarcerea fripturii pe gratar trebuie sa se fie facuta cu foarte mare atentie, folosindu-se nu furculita, ci o paleta metalica.

Gata pregatita, friptura la gratar, ca si cea pregatita in tigaie de teflon, se serveste cu soteuri de legume stropite cu unt si ornate cu patrunjel verde.

Asadar, se fierb separat: morcovi, conopida, mazare, fasole verde, cartofi. Pe platou, peste un strat de piureu de cartofi, se aseaza friptura si de jur-imprejur se pun legumele fierte, stropite cu unt si presarate cu verdeata.

 

Tags: , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.