Ciupercute
Ingrediente: 2 oua, 160 g de zahar, 160 g de faina, 1 pachetel de zahar vanilat
Mod de preparare:
Cantariti foarte exact componentele, alegeti oua mari (60 g fiecare). Intr-un castron puneti ouale intregi, zaharul pudra si cel vanilat si frecati bine, circular, 10 minute, pana cand compozitia devine o crema spumoasa. Frecati cu telul, daca frecati cu lingura mariti timpul la 30 de minute.
Adaugati faina, toata odata, si frecati cu telul pana cand aceasta se incorporeaza foarte bine. Pregatiti din timp 2-3 tavi unse cu margarina si tapetate cu faina. Luati cu o lingurita (cam cat o jumatate de nuca) si impingeti compozitia in tava, la distanta de 3 cm intre ele.
Lasati aceste ciupercute in tava, pe masa, 10 minute, incalziti cuptorul 30 de minute si puneti tava. Nu deschideti usa cuptorului primele 10 minute, reduceti focul la mijlociu, intoarceti tava si lasati inca 15 minute. Scoateti ciupercutele si puneti-le pe platou.