Chiftele de varza

cabbage ballsIngrediente: 1 kg de varza, 1/2 pahar de gris, 1/2 pahar de lapte, 3 oua, 1/2 pahar de pesmet si 3 linguri grasime

Mod de preparare:

Se curata varza, se toaca marunt si se pune in cratita. Se toarna lapte fierbinte se pune pe foc, se acopera cu un capac si se fierbe inabusit cam 30-40 minute. Dupa aceea se toarna, treptat, in varza, gris amestecand mereu ca sa nu faca cocoloase si se mai lasa sa fiarba inabusit inca 5-10 minute.

Se ia apoi cratita de pe foc, se adauga galbenusurile, sare se freaca bine si se lasa sa se raceasca. Cand compozitia s-a racit se fac chiftele se dau prin albus de ou si prin pesmet si se prajesc pe ambele parti.

Chiftelele se servesc cu sos de smantana.

 

Tags: , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.