Lacul lebedelor va pus în scenă pe 12 decembrie la TNB

Celebrul balet clasic “Lacul lebedelor” va fi pus în scenă pe 12 decembrie la Sala Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti, de către Compania de balet clasic din Sankt Petersburg, condusă de reputatul prim balerin şi coregraf Andrei Balatov. Spectacolul, în patru acte, celebrează tradiţia şcolii ruse de balet, în cea mai pură formă a sa.

“Lacul lebedelor” are la bază lucrarea omonimă al lui Piotr Ilici Ceaikovski, acesta fiind, de altfel, cel mai cunoscut şi îndrăgit balet al compozitorului rus.

Povestea ce face să tresară inimile spectatorilor încă de la premiera ce a vut loc în anul 1877 pe scena Teatrului Bolshoy din Moscova, este ţesută în jurul prinţesei Odette, ce a fost blestemată de hainul vrăjitor Rothbart să îşi trăiască zilele transformată în lebădă. Doar dragostea neţărmuită poate spulbera vraja, iar soarta pare să fie de parte Odettei, când i-l aduce în cale pe frumosul prinţ Siegfried, care se îndăgosteşte iremediabil de ea. Flăcara speranţei se stinge însă, când Siegfried cade pradă şiretlicurilor vrăjitorului şi îi jură credinţă fiicei acestuia, Odile, pe care o confundă cu Odette. Ce se întâmplă mai departe şi care va fi deznodâmântul poveştii veţi afla asistând la spectacolul de pe 12 decembrie.

Bilete pentru baletul “Lacul lebedelor” din 12 decembrie se găsesc la casa de bilete a Teatrului Naţional şi online pe mystage.ro, startickets,ro, bilete.ro şi blt.ro.

Baletul „Lacul lebedelor” va ajunge şi în mai multe oraşe din ţară, în cadrul unui turneu naţional. Datele deja confirmate sunt următoarele:

20 noiembrie – Opera Naţională din Timişoara
8 decembrie – Casa de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare
9 decembrie – Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea
15 decembrie – Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi
16 decembrie – Teatrul de Vară Radu Beligan din Bacău

Biletele pentru reprezentaţiile din ţară se găsesc la sala de spectacol şi online pe startickets.ro şi bilete.ro.

Despre Andrey Batalov şi Compania “St. Petersburg Classical Ballet of Andrey Batalov’’

Andrey Batalov are o carieră remarcabilă, ce se întinde pe durata a peste 20 de ani. Încă de foarte tânăr a devenit solist al Teatrului Academic de Stat „Mussorgsky“ din Sankt-Petersburg, prim solist al Teatrului Mariinski, a făcut parte din la Baletul Regal din Danemarca. Repertoriul său a inclus roluri principale clasice, precum Printul Siegfried (“Lacul lebedelor”), Albert (“Giselle”), dar şi apariţii în balete contemporane de Peter Martins şi Kevin O ‘Dale. De şase ani este şi coregraf al Teatrului Mihailovsk.

În 2014 Andrey Balatov a întemeiat Compania de balet clasic ce îi poartă numele, care duce mai departe tradiţia şcolii ruse de balet clasic. Stele ca Andrey Batalov, Yevgeny Ivanchenko – Mariinsky Balet, Leonid Sarafanov, Oksana Bondareva – Mihailovski Balet, Alexandra Timofeeva, Evgheni Ivanchenko – Kremlin Balet, Maria Poliudova, Vladimir sunt soliştii companiei, iar corpul de balet este de înalta clasă. Compania Andrey Balatov include 50 de artişti profesionişti, absolvenţi ai Academiei de Balet Vaganova din Rusia sau a altor mari şcoli de dans din Rusia şi Ucraina.

Repertoriul companiei „St.Petersburg Classical Balet“ îmbină capodopere ale baletului clasic precum “Lacul lebedelor”, “Spărgătorul de nuci” şi “Frumoasa din padurea adormită” de P.Ceaikovski, “Chopiniane” şi “Giselle” de A. Adam, “Les Sylphides” de Michel Fokine , “Don Quijote” şi “Paquita” de L. Minkus cu lucrări contemporane.

 

Tags: , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.