Peste 35% din vacanţele de vară sunt achiziţionate prin oferte promoţionale

vacation
Conform unui studiu intern realizat de Paralela 45, peste 35% din vacanțele de vară sunt achiziționate prin oferte promoționale, românii așteptând perioadele de reduceri pentru a începe planificarea călătoriilor. Aproximativ jumătate dintre locurile pentru vara aceasta au fost accesate prin sistemul de Early Booking, iar procentul românilor care cumpără în acest mod crește cu aproximativ 6-7% în fiecare an.

Alin Burcea, președinte Paralela 45 declară că „până la data de 1 mai a acestui an s-au vândut peste 40% din locurile pentru vacanța de vară, iar acum tendințele arată o creștere a vânzărilor ofertelor speciale. Aproximativ 35% dintre locurile de vacanță pentru vara aceasta au fost achiziționate recent, prin ofertele speciale pe care le avem. Printre cele mai accesate oferte la nivelul țării sunt cele mai noi destinații din portofoliul Paralela 45, și anume vacanțele în Zakynthos cu plecare din Cluj, Costa Blanca atât din Cluj cât și din București, dar și Rimini.”

Există trei tipuri de oferte pe care le așteaptă românii. Cei mai hotărâți dintre ei accesează ofertele de tip Early Booking, un procent mai mic așteaptă până la apariția ofertelor Last Minute, iar un procent în creștere este al celor care caută ofertele speciale. Pentru a beneficia de reduceri semnificative și pentru a avea siguranța unei vacanțe plănuite până în cel mai mic detaliu, turiștii încheie cele mai multe vânzări de tipul Early Booking în luna martie.

Cu toate acestea, există un procent de peste 40% dintre turiștii români care nu își planifică din timp vacanțele, ci apelează la ofertele de tipul Last Minute sau urmăresc promoțiile speciale din anumite perioade. Printre cele mai căutate promoții rămân în continuare cele pentru Grecia, Turcia, Cipru, Spania, Italia, Portugalia sau Franța. Destinații precum Rodos, Corfu, Antalya, Mallorca, Sicilia și Tenerife își păstrează poziția fruntașă în preferințele turiștilor români, observându-se însă și o creștere a interesului pentru destinații precum Rimini. Reducerile oferite în prezent pentru vacanțele de vară din luna iunie sunt de până la 15% sau 150 de euro, în funcție de destinația aleasă.

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.

 
 

Privacy Preference Center