Cum slăbim sănătos – Sfaturile nutriţionistului

salmon dietUna dintre cele mai frecvente rezoluţii pentru noul an este cu siguranta: “Vreau să slăbesc!“. După zilele de festin culinar din timpul sărbătorilor, inevitabil mulţi dintre noi am început deja să ne gândim la o nouă dietă şi solutii de detoxifiere.

Chiar dacă această dorinţă are scopul de a aduce multiple beneficii organismului, în multe cazuri dietele după sărbători devin îndeosebi de drastice, astfel că ajung să facă mai mult rău decât bine propriului corp.

Nutriţionistul Vera Daghie prezintă regulile cele mai importante de care trebuie să ţinem cont atunci când începem o nouă dietă după ospăţul festiv.

Răbdarea – cheia pentru o dietă corectă

“Orice dietă de succes începe cu setarea unor obiective realistice, care se pot integra cu uşurinţă în ritmul dumneavoastră cotidian. Nu vă suprasolicitaţi organismul din start, nu vă impuneţi restricţii alimentare drastice şi reţineţi că cele mai importante sunt rezultatele pe termen lung. Aşa-numitele “cure de slăbire fulger“ deşi pot avea efecte vizibile mai rapide, în interiorul organismului produc schimbări la nivelul metabolismului, ce pot da naştere efectului yo-yo specific dietelor hipocalorice. Aşadar, echilibrul rămâne litera de lege pentru o dietă corectă, care vă va ajuta să slăbiţi frumos şi sănătos. Nu uitaţi că odată cu procesul de slăbire, nu doar metabolismul este cel afectat, ci şi pielea suferă transformări prin care îşi poate pierde elasticitatea, iar singura modalitate prin care puteţi preveni acest lucru este să slăbiţi treptat“, explică specialistul în nutritie, Dr. Vera Daghie.

Nu renuntati la pâine!

Chiar dacă în timpul dietelor şi nu numai, este indicat un consum cât mai scăzut de pâine şi alţi carbohidraţi, două felii de paine integrală nu va vor afecta silueta. Aceasta rămâne un aliment de bază, întrucât organismul are nevoie de produse făinoase care asigură o concentraţie importantă de proteine, glucide, lipide şi minerale.

Nu săriţi peste cină

“Atata timp cât alegem corect ora şi produsele pe care le includem în alimentaţia de seară, cina nu poate fi considerată inamicul siluetei.

Printre alimentele care pot constitui o cină lejeră şi sănătoasă pentru siluetă, vă recomand tonul, somonul sau sardinele, carne de pui şi de curcan, fileuri de peşte, nuci, orez brun sau chiar şi paste din cereale integrale. În ceea ce priveşte ora cinei, aceasta variază, însă o regulă rămâne de sine stătătoare: nu mâncaţi cu mai mult de două ore înainte de somn“, explică specialistul în nutriţie, Dr. Vera Daghie.

Schimbările drastice vă afectează metabolismul!

Dacă după belşugul de Crăciun şi Revelion vă reduceţi drastic porţiile, metabolismul şi întregul organism va fi bulversat de aceste schimbări, iar dezechilibrele nu vor întârzia să apară: fluctuaţii de greutate, creşteri nejustificate în greutate sau creşterea colesterolului. Priviţi mai degrabă dieta ca pe un regim de viaţă sănătos, menit să ajute la echilibrarea meselor şi asigurarea unui nivel constant de calorii zilnice. Dacă aţi “păcătuit” şi aţi mâncat dulciuri şi cartofi prăjiti, este doar un hop peste care trebuie să treceţi, important este să nu renunţaţi la noul program alimentar.

“Pentru a sprijini lupta cu kilogramele în plus şi pentru a evita oscilaţiile nedorite de greutate foarte comune dietelor care nu sunt realizate corect, recomand suplimentul Ropharma, Pagosten – o combinaţie inovatoare între inulină şi penta-acetil-glucoză, lipsită de toxicitate cu beneficii importante nu doar asupra managementului greutăţii ci şi a tranzitului intestinal şi a metabolismului. Avantajele pe care le oferă Pagosten presupun scăderea poftelor alimentare, reducerea apetitului, menţinerea senzaţiei de saţietate o vreme îndelungată, reducerea numărului de calorii, îmbunătăţirea metabolismului şi energizarea organismului.

Pagosten poate fi administrat câte 3-6 comprimate/zi fracţionat în 3 doze sau în funcţie de greutatea corporală, cu 30 minute înainte de mese. Durata curelor se stabileşte diferenţiat, în functie de greutatea corporală“, spune specialistul în nutriţie, Dr. Vera Daghie.

Pagosten este disponibil în Farmaciile Ropharma din toată îara şi online pe www.ropharma-healthcare.ro la preţul de 32,96 lei.

 

Tags: , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.