Dieta cu preparate chinezeşti! Ştiaţi că…

chinese

>Bucătăria chinezească este aproape vegetariană, folosind produse animale doar în proporție de 20% și acestea doar pentru a da gust preparatelor!

În bucătăria asiatică, îndeosebi cea chinezească orezul este prezent la fiecare masă, chiar și la micul dejun, iar în medie poporul chinez este unul slab, dacă nu chiar foarte slab. Acest lucru se datorează strict unei alimentații sănătoase și echilibrate.

Mâncarea lor clasică este reprezentată de o porție de orez servită alături de un preparat pe bază de legume și carne slabă, gătit la foc iute în numai câteva minute. Prin urmare, aportul de vitamine, fibre, fier, potasiu si minerale este mai ridicat, în timp ce aportul de grăsimi saturate este unul foarte scăzut.

Carbohidrații cea mai bună sursă de energie
Carbohidrații sunt cea mai bună sursă de energie pentru organismul nostru, fiind prezenți mai ales în orez (îndeosebi în cel alb).

Orezul alb conține aminoacizi importanți, iar când acesta este servit alături de un preparat pe bază de carne, dieta este completă din punctul de vedere al necesarului de care are nevoie musculatura pentru a se dezvolta. Din acest motiv, orezul alb este o alegere bună pentru vegetarienii care doresc să-și îmbunătățească forma fiziă.

Datorită conținutului scăzut de fibre, orezul alb este benefic pentru cei care suferă de colici, grețuri sau alte afecțiuni ale sistemului gastro-intestinal.

Conținutul de magneziu ajută și la întărirea sistemului imunitar. Vitamina B1 optimizează procesele cognitive. Conținutul scăzut de sodiu transformă orezul alb intr-o alegere optimă pentru cei care au o presiune arterială ridicată sau probleme cu rinichii.

De ce dieta chinezilor este cea mai bună?

Dieta chinezilor abundă în legume, soia, pește și fructe de mare. Zahărul, produsele lactate și carnea roșie fiind consumate în cantități foarte mici. Bucătăria chinezească folosește doar ingrediente proaspete, iar alimentele prelucrate industrial sunt în general evitate.

De altfel, preparatele sunt gătite prin metoda tradițională (stir-fry), care constă în prăjirea alimentelor, tăiate în bucăți mici, într-o tigaie mare (wok) amestecând continuu. Metoda stir-fry necesită o cantitate mică de ulei, iar ingredientele își păstrează textura și aromele naturale.

Un rol important, poate cel mai important în alimentația chinezilor este ceaiul verde, pe care l-au descoperit cu peste patru mii de ani în urmă și a fost utilizat încă din acea vreme, grație capacităților sale naturale de vindecare. Ceaiul verde provine din planta numită Carmellia Sinensis și este cel mai popular ceai de pe glob, îndeosebi pentru proprietățile sale terapeutice și detoxifiante, efectul antioxidant, proprietățile anticancerigene și metabolice. Ceaiul verde chinezesc poate înlocui cu succes cafeaua, rezultatele consumului său fiind vizibile și în pierderea kilogramelor în plus.

“În România există 2 restaurante autentice chinezești: restaurantul Kungfu King din Calea Moșilor și cel din Piața Victoriei, Clădirea American House! Sunt 2 locuri speciale în care clienții au ocazia să asiste live la prepararea unor mâncăruri tradiționale chinezești. Cei 5 maeștrii bucătari chinezi KungFu King provin din 5 zone diferite ale Chinei, reușind astfel să găteasca mâncăruri autentice specifice fiecărei zone!

Este un adevarat cooking show și festin culinar în restaurantele noastre, dar și cei care comandă mâncare chinezească la domiciliu au parte de surprize culinare inedite”, a declarat Dana Lee manager general Kungfu-King.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Privacy Preference Center