Piperul Sichuan – ingredientul lunii noiembrie

JapanIngredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platformă creată pentru a dezvolta abilităţile culinare şi pentru a aduce inspiraţia gastronomică în casa ta. Astfel, în fiecare lună Electrolux îţi propune un ingredient secret şi îţi oferă informaţii despre istoria acestuia, valorile nutritive, trucuri şi idei de integrare a acestuia în reţetele de zi cu zi.

Platforma The Secret Ingredient Electrolux a fost creata din pasiune pentru gătit şi se bazează pe cei peste 100 de ani de experienţă în conceperea echipamentelor profesionale pentru cei mai cunoscuţi şi apreciaţi chefi din Europa.

„Suntem mereu în căutarea unor noi modalităţi de a diversifica şi de a îmbunătăţi experienţele culinare desfăşurate acasă, de către cei pasionaţi”, declară Carmen Georgescu, Director de Marketing şi Comunicare Electrolux România. „Prin integrarea celor mai noi tehnologii în electrocasnicele Electrolux vrem să aducem simplitatea şi uşurinţa de folosire alături de cele mai bune rezultate, maximizând gustul şi textura oricărui ingredient. Astfel, în cele din urmă, entuziaştii din bucătărie vor realiza că pot obţine experienţele din cele mai renumite restaurante, chiar la ei acasă”, a adăugat Carmen Georgescu.

Piperul Sichuan – ingredientul lunii noiembrie

Piperul Sichuan, care nu este înrudit nici cu piperul alb şi nici cu cel negru, este cules din planta Piperului Japonez, care creşte în sălbăticia munţilor din sud-vestul Chinei. Fructele fac parte din familia citricelor, ceea ce explică aroma de lămâie pe care o oferă acest condiment mâncărurilor din regiune. Deşi plante înrudite se găsesc în toată Asia, în ţări precum India, Coreea, Japonia, piperul Sichuan este de departe cel mai aromat.

Coaja este singura parte comestibila din întregul fruct, un compus al acesteia dând senzaţia de amorţeală şi furnicătura la nivelul buzelor şi al limbii, alături de o nuanţă picantă.

Piperul Sichuan în reţete

Piperul Sichuan se potriveste de minune cu alte arome puternice, în special cele acre sau picante. Deseori este combinat cu ardeiul iute pentru a obţine o aromă irezistibilă. Aceasta poate crea dependenţă prin originalitatea şi unicitatea gustului extrem de iute ce caracterizează preparatele gătite în bucătăria specifică zonei Sichuan.

Cojite uscate trebuie prăjite înainte de utilizare, pentru a se înmuia pe exterior. Dacă sunt scufundate în ulei sau pisate cu aceeaşi cantitate de sare de mare, se obţine un condiment excelent ce va da o aromă efervescentă mâncării de zi cu zi.

Încearcă si tu ingredientul secret al lunii noiembrie şi descoperă o nouă experienţă a gustului, chiar la tine acasă!

 

Tags: , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.