Cupcake cu Lapte Condensat Maresi

Pufoase şi delicioase, cupcake-urile făcute în casă şi preparate cu dragoste le puteţi transforma în deserturi inedite, cu care să vă impresionaţi şi răsfăţaţi deopotrivă familia şi prietenii! Se prepară uşor şi se decorează după propria imaginaţie! Iată cum:

Timp de pregătire: 35 de minute
Dificultatea reţetei: uşoară
Număr porţii: 12

Ingrediente:
Pentru Blat: 150 gr făină, 40 gr cacao pudră, 1 gr bicarbonat, 3 gr praf de copt, 1 gr sare, 70 gr unt, 2 ouă întregi, 150 gr lapte condensat Maresi, 120 gr zahăr pudră

Pentru Cremă: 100g zahăr, 2 albuşuri, 110g unt, 2 linguriţe de apă

Mod de preparare:
Cupcake
Încălziţi untul şi apoi spumaţi-l cu zahărul, peste care adăugaţi ouăle şi laptele condensat Maresi. Într-un bol separat amestecaţi făina cu pudra de cacao, bicarbonatul, praful de copt şi sarea, apoi adăugaţi compoziţia aceasta peste cea cu unt şi amestecaţi până la omogenizarea completă.

Încălziţi cuptorul la 180 grade, puneţi compoziţia în formele de cupcake cu ajutorul unei linguri, apoi introduceţi-le în cuptor pentru 20 de minute. După ce le scoateţi din cuptor verificaţi cu ajutorul unei scobitori dacă sunt bine coapte şi lasaţi-le la răcit.

Crema
Într-o oală la foc mic se topesc 40g zahăr cu o lingură de apă, iar când ajunge la punctul de fierbere mai aşteptaţi 2-3 minute, apoi stingeţi flacăra. Zahărul rămas se bate spumă împreună cu albuşurile. Se toarnă în fir subţire siropul fierbinte de zahăr şi se mixează puternic crema până când amestecul se răceşte. Cu ajutorul mixerului încorporaţi untul în bezea, crema de unt fiind gata în câteva minute. Puteţi da o culoare foarte frumoasă cremei cu ajutorul unor fructe de pădure presate sau frunze de mentă încorporate în cremă.

Această reţetă de Cupcake cu Lapte Condensat Maresi îi aparţine Gabrielei Simion de la Masterchef.

Pofta buna! Să o savuraţi cu plăcere!

 

Tags: , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.

 
 

Privacy Preference Center