A început prima ediţie FEST pe LIPSCANI

actor MalaeleVineri, 12 septembrie, s-a dat startul primei ediţii „Fest pe Lipscani”, o co-producţie Teatrul de pe Lipscani, Primăria Sectorului 3, Centrul Cultural Casa Artelor şi Primăria Municipiului Bucureşti. Evenimentul, dedicat aniversării a 40 de ani de activitate a marelui actor Horaţiu Mălăele a debutat printr-o fastuoasă deschidere stradală, la care au luat parte nu doar cei peste 400 de spectatori care au umplut Sala Mare a Teatrului de pe Lipscani, ci toţi trecătorii de pe strada Lipscani.

Scenografia evenimentului de deschidere a fost semnată de Tudor Prodan, iar coordonarea artiştilor a fost realizată de Eugen Gyemant şi Gabriela Dumitru. Impresiile publicului au fost dominate de sentimentul bucurie a participării la un astfel de maraton teatral unic şi inedit, după cum se poate vedea în fragmentele de mai jos:

„Mi se pare o idee extraordinară, iar totul este organizat atât de frumos! Și deschiderea a fost pe măsură! Sunt foarte plăcut surprinsă. Adevărul este că Horaţiu Mălăele merită să fie sărbătorit cu un asemenea fast. A fost o alegere inspirată pentru prima ediţie a festivalului. La cât mai multe!”
(Laura, avocat)

„Conceptul festivalului este ingenios gândit şi consider că tinerii ar trebui să fie atraşi de acesta, fiind un festival ce are loc într-o zonă plină de tineret, iar ţinând cont de deschiderea cu surle şi trâmbiţe – la propriu, care a avut loc în această seară, parcă te fermeca să vii să vezi ce se întâmplă. Astfel, tinerii vor putea vedea ce înseamnă teatrul românesc autentic şi vor mai ieşi un pic din lumea internetului şi a serialelor.” (Silvia, ilustrator)

Timp de 10 zile, între 12-21 septembrie, va avea loc un adevărat maraton de evenimente care îl au în prim-plan, pe actorul, regizorul, artistul Horaţiu Mălăele.

Toate spectacolele din festival vor avea loc la Sala Mare a Teatrului de pe Lipscani. Vă aşteptăm cu drag la încă un eveniment de excepţie în spaţiul cultural din sectorul 3.

Programul Fest pe Lipscani

PROGRAM FESTIVAL
12 SEPTEMBRIE, ORA 20 – “PODU“
13 SEPTEMBRIE, ORA 20 – “MĂSCĂRICIUL”
14 SEPTEMBRIE, ORA 20 – “CAFENEAUA”
15 SEPTEMBRIE, ORA 20 – “SCRISOAREA”
16 SEPTEMBRIE, ORA 20 – “CARAMITRU-MĂLĂELE, CÂTE-N LUNĂ ŞI ÎN STELE”
17 SEPTEMBRIE, ORA 20 – “LECŢIA”
17 SEPTEMBRIE, ORA 21:30 – „NUNTA MUTĂ”
18 SEPTEMBRIE, ORA 20 – “DINEU CU PROŞTI”
19 SEPTEMBRIE, ORA 20 – “REVIZORUL”
20 SEPTEMBRIE, ORA 20 – “FEMEIA CARE ŞI-A PIERDUT JARTIERELE”
20 SEPTEMBRIE, ORA 21:30 – “FUNERALII FERICITE”
21 SEPTEMBRIE, ORA 20 – “ÎN VALEA CU PARFUM DE FLORI ŞI ZUMZET DE ALBINE…”

 

Tags: , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.