Mencinicopschi revoluţionează mitul hidratării

Andreea Marin, dr. Menci, Jean ValvisProf. Dr. Mencinicopschi a lansat noua sa carte ”Crezi că ştii ce bei?” în cadrul unui eveniment de presă organizat de Coreus Publishing şi găzduit de Andreea Marin, cunoscută pentru atenţia acordată stilului de viaţă sănătos.

A bea nu este totuna cu a te hidrata şi aşa cum suntem ceea ce mâncăm, suntem şi ceea ce bem.

Într-o eră în care se pune acut problema unui stil de viaţă sănătos, Dr. Menci propune o carte care învaţă omul ce, cum, cât şi când să bea, oferind informaţii esenţiale despre consumul de apă, lapte, cafea, ceai, suc sau alcool.

Aşa cum şi-a obişnuit publicul, Dr. Menci vine, de fiecare dată, cu sfaturi utile şi programe complexe, uşor de aplicat, pentru a construi un stil de viaţă sănătos, bazat atât pe o alimentaţie naturală, cât şi pe o hidratare corectă. Noua sa carte ”Crezi că ştii ce bei?” abordează ca temă principală însăşi sursa vieţii – apă. Banală, simplă, dar esenţială, apa este vitală în dezvoltarea noastră, însă cu adevărat importantă este tocmai cunoaşterea şi clarificarea noţiunilor din sfera ”lichidelor”.

Cartea vine însoţită de 4 testere oferite de Aqua Carpatica, prin intermediul cărora se poate verifica nivelul de nitraţi din apă pe care o consumaţi zilnic. Tot în cadrul acestui eveniment s-a lansat cărticica „Crezi că ştii ce bei?”, ce conţine fragmente despre apă şi hidratare extrase din cartea cu acelaşi titlu a prof. Mencinicopschi şi este însoţită de 2 testere cadou. Poziţionarea brandului Aqua Carpatica alături de acest titlu face parte din campania Testul Purităţii prin care consumatorii îşi pot înscrie rezultatele testului online pentru a completa Harta Nitraţilor din România.

„Dacă bei apa nu înseamnă că te hidratezi, iar apa se mănâncă, nu se bea! Ştiu că aceste lucruri sună ciudat, însă credeţi-mă, este adevărat! Cartea pe care tocmai am lansat-o, explica şi clarifica regulile de bază ale sănătăţii vieţii, evidenţiind importanta lichidelor în viaţa noastră. Este foarte important ca fiecare să ştie ce fel de lichide trebuie să consume şi modul în care trebuie să le consume”, explica prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Manualul modern al hidratării corecte şi eficiente

Prin noua sa carte Dr. Menci explica pe înţelesul tuturor amănunte despre principalele lichide consumate de om, şi anume: laptele, apă, ceaiul, cafeaua, sucurile şi alcoolul, stabilind o serie de reguli principale pentru un stil de viaţă sănătos în zilele de astăzi şi concluzionând cu o comparantie care defineşte actuala societate, respectiv omul modern între convenienţele sociale şi stilul de viaţă sănătos.

A bea apă nu este totuna cu a te hidrata, deoarece hidratarea corectă este reprezentată de cantitatea de apă care rămâne în celulele, ţesuturile, organele şi sistemele de organe ale corpului uman.

Este foarte important ca fiecare om să înveţe ce fel de lichide trebuie să consume şi modul în care trebuie să le consume, altfel spus să adere la una dintre cele mai eficiente terapii, aceea prin hidratare, care are efecte uimitoare asupra încetinirii procesului de îmbătrânire şi stoparea apariţiei bolilor asociate cu hidratarea. La naştere, corpul conţine aproximativ 75% apa pentru că în perioada adultă să scadă la aproximativ 65%, deshidratarea pronunţându-se la bătrâneţe, când corpul conţine mai puţin de 60% apă (sau, cum spune Dr. Menci: „odată cu înaintarea în vârstă ne uscăm”). Prin urmare, sursa sănătăţii şi longevităţii este chiar hidratarea celulară, care împiedică această ”uscare” a corpului la nivel celular.

Cea mai valoroasă sursă de hidratare

Apa vie structurată este cea mai valoroasă apă pentru hidratare şi poate fi găsită în legumele şi fructele de sezon (BIO), care conţin aproximativ 80-90% apă. Deloc întâmplător, sfatul medicilor şi al nutriţioniştilor este de a acorda jumătate din cantitatea de alimente zilnice din legume şi fructe proaspete, netratate termic sau minimal tratate.

Cu toate acestea, fructele şi legumele nu pot asigura necesarul zilnic de apă, de aceea omul trebuie să consume apă, fiind singurul lichid care hidratateaza fiziologic organismul chiar de la nivelul celular. O apă sănătoasă cu potenţial redox negativ se comportă ca un puternic antioxidant, prevenind apariţia stresului oxidativ pe fondul căruia apare o întreagă patologie acută şi cronică.

Apa este un aliment natural integral care îşi manifesta pe deplin calităţile alimentar-nutritionale, preventive şi curative, numai dacă este consumată în starea ei naturală, netratata prin mijloace fizice sau chimice. Pentru că apa consumată să îşi exercite rolul de hidratare a organismului, aceasta trebuie să îndeplinească o serie de caracteristici, precum: să fie o apă oligominerala naturală netratata, să aibă un pH uşor alcalin (>7,0), să aibe un conţinut de nitraţi sub 5mg/l şi de nitriţi sub 0,05mg/l, să conţină o serie de minerale biodisponibile care să evidenţieze aspectul său nutriţional şi, nu în ultimul rând, potenţialul redox să fie mai mic decât valoarea 28.

Lichidele – sursa vieţii

Primul şi cel mai important lichid cu care intrăm în contact din momentul în care venim pe lume este laptele matern, singurul aliment cu adevărat adaptat necesitaţilor sugarului. Laptele speciei umane conţine cea mai mare contitate de lactoză, necesară construirii creierului. O alimentaţie sănătoasă şi gustoasă este compusă şi din lapte şi produsele lactate de înaltă calitate.

A bea ceai înseamnă a te hidrata fiziologic şi eficient, însă ceaiul sanogen se prepară numai din ceai de calitate superioară, cu apă oligominerala plată, naturală, de înaltă calitate şi numai prin infuzarea în apă timp de 2-3 minure la 60-70°C.

Consumul de cafea se recomandă a fi moderat; deşi cafeină poate îmbunătăţi timpii de reacţie, nu modifica performanţele mentale. Prin urmare, este inutil consumul de cafea în exces în speranţa unor rezultate intelectuale superioare. Cea mai bună cafea este cea preparată la filtru sau espresso, spre deosebire de infuzia la ibric, care conţine substanţe ce cresc nivelul colestrolului, dar şi altele iritante pentru organismul uman, regăsite în zaţ.

În cazul sucurilor, cele mai bune sunt cele preparate în casă, la blender, în combinaţie cu apă plată oligominerala de calitate, din fructe şi legume organice sau biologice, servite în maximum 30 de minute de la preparare.

Oricine bea măcar o dată un pahar de alcool, însă cantitatea şi calitatea acestuia sunt elementele de bază ale efectelor asupra corpului uman. În funcţie de compoziţia lor, băuturile alcoolice sunt mai repede săi mai lent metabolizate. Prin urmare, se recomandă consumul produselor alcoolice de calitate şi în cantităţi moderate, pentru a nu afecta organismul uman.

Urmăreşte websiteul Dr. Menci şi pagina de Facebook Dr. Menci pentru mai mult informaţii!

Preţul cărţii este de 29 ron şi poate fi cumpărată de pe www.doctormenci.ro şi din librăriile partenere. Cartica „Crezi că ştii ce bei?” se găseşte în principalele supermarketuri din ţară la preţul de 3 ron.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.

 
 

Privacy Preference Center