Vocea Îngerilor va răsuna pe scena Ateneului Român

Concert DIVNA RomaniaA mai rămas doar o săptămână până la cel mai prestigios concert al sezonului: chiar în seara de Ajun, vocea cristalină a sopranei de renume mondial DIVNA LJUBOJEVIĆ va vesti Naşterea Domnului, pe scena Ateneului Român.

Asemenea glasului unui înger din înaltul cerului, vocea DIVNEI va trece dincolo de timp şi spaţiu pentru a atinge şi înălţa sufletele prin iubire, într-un eveniment de o profundă serenitate şi semnificaţie spirituală, programat chiar în sfânta seară de Ajun, începând cu ora 18.00.

Programul serii va fi întregit de recitalul Părintelui Cristian Pomohaci, care va încălzi inimile spectatorilor cu vechi pricesne şi cântări religioase, pline de har, smerenie şi sinceră bucurie.

Alături de corul MELODI, pe care l-a fondat în 1991 şi care va fi prezent, ca invitat special în cadrul concertului din 24 decembrie, DIVNA a susţinut reprezentaţii şi a fost aclamată la scenă deschisă, în lumea întreagă.

DIVNA este cunoscută şi apreciată în la nivel mondial pentru abordarea muzicală de o puritate desăvârşită, pentru claritatea tonalităţii şi pentru coloratura vocală ieşită din comun.

DIVNA LJUBOJEVIĆ şi-a început pregătire în domeniul muzical la mânăstirea Vavedenje din Belgrad, la vârsta de 10 ani şi a moştenit dragostea pentru muzica sacră bizantină de la călugăriţele de origine rusă, care şi-au dedicate viaţa conservării acestei tradiţii culturale. Supranumită şi vocea îngerilor, DIVNA este un simbol al Serbiei, ţară în care a cunoscut consacrarea în postura de solist, dirijor şi pedagog, iar ca soprană este apreciată la nivel mondial.

Cariera DIVNEI este presărată cu elemente notabile: născută în 1970, DIVNA s-a lăsat de mică furată de tainele muziicii sârbeşti, ruseşti şi original bizantine. Şi-a desăvârşit pregătirea la Colegiului de Muzică Mokranjac din Belgrad, devenind apoi licenţiat al Academiei de Muzica din Novi Sad. A dirijat, încă de la vârsta de 18 ani, Corul Mokranjac din Belgrad şi s-a remarcat în postura de cel mai tânăr dirijor al Primei Societăţi Corale – formaţiunea corală cu cea mai îndelungată istorie din spaţiul sârbesc.

Calităţile vocale deosebite îi permit DIVNEI să îşi asume postura de solist, atât în piese bisericeşti cât şi în pasaje de operă. Iar nu în ultimul rand, artista se remarcă şi ca pedagog, predând solfegiu şi cântare corală în cadrul Academiei de Muzica Amilly din Franţa, Olanda şi Marea Britanie.

Pentru concertul din 24 decembrie sunt în vânzare următoarele categorii de bilete:

Categoria 1 – 250 lei
Categoria 2 – 200 lei

Biletele se găsesc în magazinul Biletoo din Unirea Shopping Center (parter), magazinele Flanco, Librăriile Adevărul şi Eminescu, la Palatul Naţional al Copiilor, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, în magazinele Germanos şi Diverta, şi online pe www.biletoo.ro, www.blt.ro, www.bilet.ro, www.bilete.ro şi www.myticket.ro

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.

 
 

Privacy Preference Center