Pateu de ficat de pasăre

liver pateAuthor: A.D.

Ingrediente: 500 g ficat de pui, lapte suficient pentru fierberea ficatului, 10 boabe de piper, o frunză dafin, 1/2 linguriţă cimbru uscat, 4 linguri de coniac, un pachet unt (170 g pentru pus în pateu şi 30 g pentru acoperirea pateului), 2 gălbenuşuri din ouă fierte 10 minute, sare

Mod de preparare:

Punem ficatul într-o oală, îl acoperim cu lapte şi îl fierbem, în timp ce adăugăm în oală boabele de piper, o foaie de dafin şi cibrul.

Nu se pune sare pentru că aceasta întăreşte ficatul.

Când ficatul este fiert (îl încercăm cu furculiţa), îl scoatem din oală şi păstrăm laptele în care a fiert. Îl mixăm cu blenderul împreună cu gălbenuşurile, untul, 2-3 linguri din zeama în care au fiert şi cele 4 linguri de coniac.

Adăugăm şi sare după gust. Dacă este prea tare puteţi să mai adăugaţi 2-3 linguri din laptele în care a fiert ficatul, pentru a obţine în final o consistenţă cremoasă.

Pentru spuma de unt pe care o punem deasupra, fierbem apă într-un ibric şi când dă în clocot punem untul. Lăsăm să se topească şi luăm de pe foc. După ce se strânge deasupra, întindem spuma de unt cu o lingură peste pateu.

Putem servi după ce ţinem pateul câteva ore la frigider.

 

Tags: , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Privacy Preference Center