Dieta cu post

Lemon juiceAuthor: A.D.

Mulţi specialişti ne recomandă un post de trei zile pe lună, urmat de un post de zece zile care trebuie ţinut de două ori pe an. Postul de scurtă durată ajută organismul să elimine toxinele şi să cureţe sângele, iar un post de cinci zile poate reface sistemul imunitar, contribuind la vindecarea bolilor.

Înainte de începerea unui post, trebuie să recurgeţi la o dietă formată din fructe şi legume crude, timp de două zile, pentru a pregăti organismul pentru dieta de post. Trebuie consumate sucuri naturale care au rolul de eliminare a toxinelor şi asimilare de minerale.

În afară de sucurile naturale, trebuie să consumaţi cel puţin 1,5 litri de apă plată şi 2 căni de ceai, de preferinţă ceai verde, cu rol purificator. Dintre sucuri este de preferat cel de lâmâie, pe care îl puteţi pregăti prin stoarcerea unei lămâi şi amestecarea sucului obţinut cu o ceaşcă de apă. Sucurile proaspete de mere, morcovi, ţelină, sfeclă roşie, varză sunt detoxifiatori extraordinari.

La eliberarea toxinelor în timpul postului, pot interveni unele senzaţii, ca gust neplăcut, limbă încărcată, oboseală, migrene, ameţeală, iritabilitate, anxietate, erupţii cutanate, uscarea pielii, greaţă, diaree, urină închisă la culoare etc., însă nu este vorba decât de simptome trecătoare. Consumaţi zilnic suc de lămâie, eliminaţi problemele digestive cu ceai de mentă, care are efect calmant şi întăreşte sistemul nervos.

Pentru eliberarea toxinelor din piele şi a celulelor moarte, folositi o perie uscată, cu braţul lung, şi periaţi către inimă, de la încheietura mâinii la cot, de la cot la umăr, de la gleznă la genunchi, de la genunchi la şold etc. Se eliberează astfel porii şi circulaţia este îmbunătăţită, dar nu efectuaţi masajul pe zonele corpului afectate de acnee, psoriazis, eczeme sau pe răni cicatrizate recent.

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.