Chiftele la cuptor

cutlets recipeAuthor: A.D.

Ingrediente: 500 g carne de vită tocată, 1 ceapă, 1 legătură pătrunjel, 1 legătură mărar, 1 căpăţână mică de usturoi românesc, 2 ouă, 4 felii de pâine înmuiate în lapte, 4 linguri smântână, 4 linguri pesmet (eu nu am pus), sare şi piper

Mod de preparare:

Ceapa se curăţă şi se toacă fin. Usturoiul se curăţă şi se trece prin aparatul de pisat. Mărarul şi pătrunjelul se spală şi se toacă mărunt. După ce a fost înmuiată în lapte, pâinea se fărâmiţează cu o furculiţă.

Se amestecă apoi carnea cu ceapa şi usturoiul tocate, se adaugă verdeaţa tocată, pâinea şi cele două ouă, iar la sfârşit se încorporează smântâna şi se condimentează după gust cu sare şi piper.

Se tapetează tava aragazului cu hârtie şi se aşază bilele formate din aluat.

Se lasă la 180 de grade până se rumenesc (circa 45 de minute).

 

Tags: , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Privacy Preference Center