Învaţă să faci pâine cu mâna ta!

Traditional breadTheHobby îţi reaminteşte despre invitatia la atelierul de paine, unde vom recrea împreună mediul relaxat din bucătărie, învăţând pas cu pas să ne bucurăm de ceea ce aflăm, aplicăm şi, în final, gustăm împreună!

NU vei mai fi niciodată intimidat şi vei merge în propria bucătărie ca un brutar adevărat pentru a coace pâine albă, pâine integrală, pâine cu seminţe, pâine cu busuioc şi oregano, paine cu măsline, cu roşii uscate… Singurul lucru de care vei fi limitat este doar imaginaţia ta!

Pâinea obţinută cu drojdie naturală sau sălbatică are o savoare şi o aromă inconfundabilă. Ceea ce rezultă ne încântă simţurile de fiecare dată, gustul şi mirosul pâinilor coapte de noi, aducând-ne aminte de pâinea coaptă în copilărie de bunicile noastre, la ţară! – Iulian Duţu, lector Atelier de pâine tradiţională

STRUCTURA ŞI PERIOADA DE DESFĂŞURARE

Durata cursului: 1 atelier de weekend în 24 martie, în locaţia din Str. Erou Iancu Nicolae 147, Băneasa, în apropierea zonei Grădinii Zoologice şi 25 martie în Bucureşti, Palatul Cesianu Racoviţă, din Str. C. A. Rosetti nr. 5, în imediata apropiere a Ateneului Român. Interval orar: 11.00-15.00.

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE

Toate ingredientele, materialele şi ustensilele sunt incluse în pret. Locuri limitate.

Pentru alte informatii şi rezervări: 0722.141.399 / 021.269.01.05 sau pe e-mail: office@thehobby.

PREŢUL CURSULUI

Cursul se va desfăşsura de la ora 11.00, până la aproximativ 15:00 şi costă 100 lei /participant.

DESCRIEREA CURSULUI

Aflaţi cum se coace o pâine sănătoasă şi savuroasă la TheHobby, într-un curs de 4 ore conceput pentru “brutarii” amatori care:

– doresc să se bucure de gustul de neconfundat al pâinii făcute în mod tradiţional, cu maia tradiţională, şi să afle de ce această drojdie naturală este mai bună pentru sănătate, dar şi pentru gustul final al pâinii;

– au o experienţă limitată şi au fost intimidaţi de informaţia complexă şi foarte diversă regăsită pe internet sau în alte surse, privind reţeta ideală, simplă şi imbatabilă de a face o pâine gustoasă şi sănătoasă în propria bucătărie;

– sunt interesaţi de a învăţa să obţină în lumea “reală” aluatul dospit ce se va transforma întotdeauna, ca într-o magie, în propriul cuptor, în pâinea caldă, frumos crescută, savuroasă şi sănătoasă pe care toţi ne-o dorim la masă;

– sunt atenţi la ceea ce mănâncă şi doresc să îşi protejeze sănătatea lor şi a familiilor lor.

Sună frumos, dar ce vom face la curs?

Pe parcusul orelor, veţi deveni mai mult sau mai puţin pudraţi cu făină (nu vă faceţi griji, veţi fi sfătuiţi să purtaţi sorţuri şi să nu veniţi îmbrăcaţi în hainele cele mai bune), în timp ce Iulian Duţu, “brutarul nostru şef”, ne va arăta cum să coacem pâinea cu drojdie naturală, ne va învăţa tehnicile de mânuire a alutatului, ne va povesti despre etapele de dospire, temperatură şi timpul de coacere în cuptor.

Vom servi o gustare de prânz din ceea ce vom coace în timpul zilei, vom avea ceaiuri şi băuturi răcoritoare la dispoziţie în timpul zilei!

La finalul atelierului, veţi lua cu dumneavoastră aluatul de pâine pe care să îl coaceţi în cuptor, reţete, fişa de instrucţiuni, o parte din ustensile şi o mostră de maia tradiţională pe care să o hrăniţi şi să o păstraţi, astfel încât să puteţi începe imediat după acest curs să vă coaceţi propria pâine oricând doriţi!

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.