Weekend Gourmet în Transilvania. Rural chic: mănâncă sezonal, local, natural!
Societe Gourmet cooking classes lansează o experienţă noup pentru 2012. Weekend Gourmet ăn Transilvania este un pachet destinat pasionaţilor de aventuri culinare speciale ce promovează consumul de produse sezonale, locale şi experienţă autentică. Rural chic: mănâncă sezonal, local, natural!
În sezonul primăvară-vară 2012 Societe Gourmet a conceput un pachet ce include cules de ingrediente proaspete, naturale direct din grădină şi pădure, curs de gătit sezonal cu chef-ul german Daniel Wendorf şi cazare în Viscri – sat de patrimoniu UNESCO.
Înapoi la natură, redescoperim untişor, anginare, rubarbăr, salate şi ierburi crescute natural în gradină şi leurdă, soc, păpădie, păducel, zbârciogi sau zmeurică din padure. Ingredientele vor fi culese de participanţi spre a fi gătite creativ şi în pas cu viaţa modernă de acasa. Zile de tihnă şi reconectare cu natura neatinsă şi traiul simplu, un curs de gătit sezonal gourmet cu chef Wendorf şi cazare la superba Viscri 125 sunt deliciile incluse în pachetul gourmet.
Copii sub 12 ani au 75% reducere la întreg pachetul, astfel că aceştia pot experimenta pe viu viaţa frumoasă de la ţară, cum şi unde cresc legumele proaspete cu gust. Pachetul weekend gourmet este valabil tot anul şi se organizează pentru grupuri de minim 6 persoane adulte. Pentru cei ce nu au un grup, primul weekend organizat pentru înscrieri individuale va avea loc în perioada 25-27 mai 2012.
În sufletul Transilvaniei stă cuibărit un sat saxon authentic de o frumuseţe atât de pură, încât a meritat pe deplin statutul de patrimoniu mondial UNESCO. Nu mai este un secret că satul ocupă un loc special în inima Prinţului Charles de Wales, care deţine aici o casp, iar prin fundaţia sa a restaurat alte câteva case din sat ce acum primesc turişti din toata lumea. Viscri adăposteşte cea mai spectaculoasă biserică fortificată săsească, una dintre cele 6 incluse în patrimoniul mondial UNESCO. Aceasta datează din anul 1100.
Cursurile de gătit Societe Gourmet au respectat întotdeauna ciclul anotimpurilor, iar chef-ul german Daniel Wendorf îşi pune la contribuţie experienţa în mediul gastronomiei internaţionale gourmet pentru a promova consumul de ingrediente locale de sezon. A găti şi a mânca în ton cu anotimpul este sănătos, sustenabil şi gustos. Proiectul Weekend Gourmet îşi propune să ofere expereinţe reale prin care să arate locuri autentice readuse la viaţă păstrând tradiţia şi să redescopere gustul bun al legumelor şi fructelor crescute liber.
Société Gourmet COOKING CLASSES &more..®
Am început în 2009 să aducem pentru prima dată publicului din România, un hobby savuros al pasionaţilor de gătit sau “bien vivre”: cursuri de gătit alături de un chef strain din mediul gastronomiei internaţionale gourmet. În 2010 am avut primii clienţi corporate, iar astăzi Societe Gourmet se poziţionează ca fiind primul şi cel mai rafinat furnizor de experienţe culinare indoor şi outdoor pentru pasionaţi individuali şi mediul corporate. Serviciile noastre sunt experienţe gândite de chef Wendorf: cursuri de gătit pentru adulţi indoor şi ăn aer liber, ateliere de gătit pentru copii, Team Cooking mobil (teambuilding culinar multi-atelier, Rural Neconvenţional, Fabrica de Ciocolată) Weekend Gourmet în Transilvania.