Alimentaţie sănătoasă, fără regim

Good FoodAuthor: A.D.

Alimentaţia sănătoasă nu trebuie să însemne o corvoadă, un regim sau renunţarea la produsele care ne plac. Trebuie să uităm de legumele crude, hrana plictisitoare, boabele uscate etc.

În primul rând trebuie să avem un regim alimentar variat, iar cantităţile de mâncare să nu fie mari. Nu se poate spune că există produse alimentare sănătoase şi nesănătoase, pentru organism contează cantitatea, calitatea şi combinaţiile pe care le facem între produsele alimentare. Pâinea, pastele făinoase, orezul, toate produsele din cereale, precum şi cartofii, conţin vitamine, minerale şi fibre.

Pentru acumularea de substanţe nuritive trebuie consumate legume şi fructe de mai multe ori pe zi, la fel şi produse din cereale.

Pentru calciu sunt necesare produsele lactate şi este bine să consumăm lapte în fiecare zi.

Nu trebuie să dispară din alimentaţie carnea, oul şi mezelurile, dacă sunt consumate în cantităţi mici. De asemenea, acesta este şi cazul produselor alimentare bogate în grăsimi, care trebuie menţinute cu moderaţie în regimul alimentar, ca şi zahărul sau sarea. Este mai bine să dăm gust mâncărurilor folosind condimente sau verdeţuri proaspete.

Apa este extrem de importantă pentru organism şi, lăsând la o parte miturile, este bine să bem 1,5 litri de lichide, zilnic. Trebuie evitate băuturile carbohidrate, sucurile sintetice şi alcoolul. Ne putem îndrepta atenţia către ceaiuri din plante naturale uscate (trebuie să uitaţi de pliculeţele foarte ieftine din comerţ şi să mergeţi la magazine gen plafar sau la ceainării, unde găsiţi produse naturale, chiar dacă mai scumpe decât pliculeţele atât de comune). Consumaţi apă plată, sucuri naturale şi un pahar de vin ocazional.

Alimentele gătite la abur sau la temperaturi scăzute, un timp limitat, îşi păstrează mult mai bine conţinutul de vitamine şi minerale. Încercaţi să gătiţi cu ulei de măsline, şi feiţi-vă de grăsimi prăjite, rântaş etc.

Evitaţi pe cât posibil combinarea cartofilor cu friptura. Începeţi să pregătiţi salate bogate în vitamine, peşte cu carne albă, legume la cuptor, risotto cu ciuperci, din orez sălbatic, şi paste integrale.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.