Experienţă haute cuisine la restaurantul Cube by Electrolux din Milano

fish sole soupCâştigătorii competişiei “Cina la Cube Milano”, desfăşurată de Electrolux în luna ianuarie, au avut ocazia să se bucure de atmosfera elegantă a restaurantului Cube by Electrolux şi de priveliştea uimitoare a Pietei Domului din Milano. În plus, au degustat preparatele haute cuisine pregătite de bucătarul Andrea Canton – deţinător al unei stele Michelin şi chef al restaurantului La Primula din Pordenone. Cei cinci bloggeri de food s-au întors cu poveşti uimitoare despre “oraşul modei şi design-ului italian”, dar şi cu trucuri învăţate de la cei mai buni bucătari din lume.

Reţetele creative şi originale i-au dus pe cei cinci bloggeri în Milano
În luna ianuarie, Electrolux a demarat o competiţie dedicată tuturor food bloggerilor din România. Aceştia au fost invitaţi să-şi demonstreze creativitatea şi iscusinţa prin propunerea unei reţete speciale, care să surprindă spiritul restaurantului Cube by Electrolux din Milano. Şi, deşi toţi cei care s-au înscris au realizat reţete unice şi spectaculoase, publicul (50%) şi juriul (50%) au desemnat cei cinci căştigători: Brînduşa Scheaua (brindusascheaua.blogspot.com) a pregătit piept de raţă sous vide, sos de ciocolată neagră şi panna cotta cu hrean, Lavinia Stejereanu (bucatarsubacoperire.blogspot.com) a optat pentru ravioli cu creveţi şi mascarpone în sos de Marsala, Antonina Sociu (dulcegarii-culinare.ro) ne-a încântat simţurile cu un tort cu arome exotice, Cătălina Zaharescu (kissthecook.ro) a creat un desert de ciocolată şi fructe exotice, iar Andreea Nitu (tastebazaar.blogspot.com) a ales o reţetă de dorada în pesto de caju cu salată thailandeza cu cocos şi fructul pasiunii.

Experienţa Cube by Electrolux – iniţiere în lumea gustului, deasupra orasului Milano
Intre 14 şi 16 februarie, cei cinci bloggeri de food au plecat la Milano, însoţiţi de Carmen Georgescu, Marketing and Communication Manager Electrolux România. Pe lângă plăcerea de a vizita capitala modei şi design-ului italian, aceştia au avut ocazia de a experimenta cina la restaurantul Cube by Electrolux – un mix perfect între atmosfera elegantă, priveliştea unică a Pietei Domului din Milano şi mâncarea inedită pregătită de cei mai buni bucătari din lume.

Totul a început cu un tur iniţiatic al restaurantului şi cunoaşterea echipei de bucătari şi a somelierului. Pentru că bucătăria se află chiar în centrul restaurantului şi totul se pregăteste chiar în faţa invitaţilor, aceştia au avut ocazia să vadă cum interacţionează bucătarii profesionişti cu electrocasnicele Electrolux – profesionale şi domestice.

Când totul a fost gata şi cina a început, masa a coborât din plafon, deja aranjată, iar somelierul a ales vinul potrivit pentru fiecare preparat, astfel încât gustul să fie intensificat. Invitaţii s-au delectat cu ton în foiţă de pâine la tigaie, ricotta cu ghimbir, scoici Saint Jaques pe pat de cus-cus cu legume şi trufe negre, supă de peşte Sole, spanac şi fulgi de migdale, Tagliolini cu capere, ceapă rosie şi ton, în sos de roşii proaspete, sepie cu legume sotate în unt, cu sos din cerneală de sepie, medalion de căprioară medium-rare cu ragout de căprioară, radicchio şi cafea, spumă de ciocolata albă şi cardamom cu sorbet şi sos de clementine şi căpşuni, cu foi subţiri din griş şi zahăr brun. Totul este completat de lumina difuză, muzica de fundal şi amabilitatea tuturor celor care lucrează în restaurant.

Despre restaurantul Cube

Restaurantul Cube by Electrolux este un concept gastronomic turistic, dezvoltat în locaţii cunoscute din întreaga Europă, oferind mâncare delicioasă pregătită de unii dintre cei mai buni bucătari din lume. Dacă în 2011 restaurantul a fost poziţionat pe acoperişul Parc du Cinquantenaire din Bruxelles, Belgia, anul acesta Cube va oferi vizitatorilor săi priveliştea fermecătoare a Pietei Domului din Milano.

Structura transparentă şi semi-transparentă oferă panorame incredibile asupra Pietei Domului, piaţa principală a oraşului dominată de catedrala magnifică. Bucătăria este una deschisă, amplasata în centrul Electrolux Cube, bucătarii putând fi astfel urmăriţi în plină acţiune. Iluminarea, sunetele şi ambianta sunt controlate prin intermediul celor mai noi şi performante sisteme.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.