Slăbiţi fără să ştiţi!

Author: A.D.

tips for dietCercetările au arătat că dietele sunt mai uşor de ţinut şi deci au mai mult succes când vă concentraţi pe ce puteţi mânca în loc de grija pentru eliminarea alimentelor. Conform studiilor, dacă vă concentraţi asupra unor gustări hrănitoare, preparate şi mâncate corect, se pot pierde aproximativ 20 de kilograme pe an.

Luaţi un mic dejun consistent!

O masă echilibrată la începutul zilei este o parte a fiecărei diete. Cercetările arată că persoanele care iau micul dejun consumă cu aproximativ 100 de calorii mai puţin în cursul unei zile faţă de persoanele care uită de micul dejun. Un studiu pe termen lung relevă faptul că 80% dintre participanţii care au ţinut dietă şi au slăbit circa 12 kilograme într-un an, au luat micul dejun în fiecare zi. Micul dejun trebuie să fie o masă bogată în nutrienţi, care să alimenteze creierul cu glucoză şi astfel să se producă o funcţionare normală şi lucidă până la prânz.

Suplimentaţi fructele şi legumele

Veţi slăbi mult mai repede dacă dublaţi sau chiar triplaţi cantitatea de legume şi fructe pe care o consumaţi zilnic. Conţinând multă apă, au puţine calorii, aşadar puteţi mânca fără să vă îngrăşaţi şi, fiind bogate în fibre, menţin starea de saţietate. În plus, numeroase studii au arătată că fructele şi legumele contribuie la menţinerea sănătăţii. Mâncaţi mai multe legume şi treceţi de salata iceberg, ţelină, castraveţi şi morcovi. Un meniu monoton nu va face decât să vă plictisească şi să vă împingă spre alimente mai apetisante. Puteţi încerca ardei galbeni şi portocalii, varză roşie, spanac, anghinare, vinete, sparanghel, varză de Bruxelles, mazăre şi Alfalfa (lucernă). Un studiu de şase luni efectuat de Pennsylvania State University a dus la concluzia că persoanele care consumă legume mânăncă în medie 511 calorii mai puţin în fiecare zi, în comparaţie cu persoanele care au un regim alimentar sărac în legume şi fructe.

Mai mult peşte

În regimurile de slăbit este inclus şi peştele, fiind extrem de benefic pentru pierderea kilogramelor. Explicaţia sunt clară: carnea de peşte are mai puţine calorii decât cea de vită, porc şi pasăre. În afară de caloriile scăzute, carnea de peşte este recunoscută drept inamic al obezităţii. Cercetările au dezvăluit că acizii graşi omega-3, grăsimile polinesaturate din apa rece în care trăiesc peşti ca somonul şi macroul, îmbunătăţesc arderile de grăsimi. Omega-3 este benefic şi pentru sănătate, prevenind boli de la cele cardiovasculare, până la crampele menstruale. S-a dovedit ştiinţific că peştele consumat zilnic este o sursă extraordinară de proteine, menţinând saţietatea.

Dublaţi cantitatea de lactate

Produsele lactate conţin calciu, un mineral cu propriile lui calităţi de elixir pentru slăbit. Oamenii de ştiinţă speculează chiar că o dietă bogată în calciu poate suprima calcitriolul, un hormon responsabil pentru mărirea celulelor grase şi creşterea masei de grăsime. Dacă vă place iaurtul slab, amestecaţi-l cu fructe îngheţate şi puneţi totul în blender pentru 5 minute. Podusele lactate sunt benefice şi pentru sănătate, prevenind osteoporoza, micşorând procentul riscului de infarct şi apariţia diabetului de tip II.

Adăugaţi condimente

Untul gras, uleiului şi smântâna pot fi schimbate cu mai multe condimente şi plante aromatice cu zero calorii, pentru a micşora imediat caloriile unei porţii de mâncare. Cercetările au arătat că aromele picante în mod special, pot avea ca efect reducerea pe termen lung a greutăţii. De exemplu, capsaicina, un compus picant care se regăseşte din plin în ardeii iuţi, poate suprima pofta de mâncare, accelera metabolismul şi poate arde grăsimile. Un studiu canadian a descoperit că persoanele care iau o gustare picantă, consumă cu 180 calorii mai puţin la următoarea masă.

Când folosim condimente şi ierburi aromate, nu mai simţim nevoia să adăugăm sare în mâncare, iar acest lucru este benefic mai alea femeilor, care consumă în general 1 mg de sare în plus faţâ de cantitatea recomandatâ zilnic, de 2,3 miligrame. Într-adevăr, sodiul nu conduce direct la îngrăşare, dar poate produce retenţia de apă şi balonare.

Să mizăm pe cerealele integrale

Cerealele integrale sunt digerate încet, datorită tărâţelor şi germenilor, care au rămas în starea lor iniţială. Astfel, cerealele integrale păstrează glicemia la un nivel stabil şi foamea este satisfăcută. Pentru ca acest mecanism de stabilizare să funcţioneze este suficient să trecem la cerealele integrale şi să lăsăm de-o parte cerealele rafinate (produse de patiserie, prăjituri, pâine albă şi toate bunătăţile din făină albă care măresc glicemia şi vă fac să tânjiţi după mai mulţi carbohidraţi). Nu aveţi nevoie decât de 48 grame de cereale integrale pe zi, aşadar citiţi etichetele produselor pentru a vă asigura că aţi condumat suficient.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.