Salată de crudităţi
Ingrediente: 2 ouă, sare, piper alb, o lingură muştar fin, 2 linguri ulei, zeamă de la 1/2 lamaie, o ţelina medie, 3 mere, 4 morcovi potriviţi, capere
Mod de preparare:
Ouale se fierb în apă cu sare, se curăţă de coajă şi se separă albusul de gălbenuş.
Galbenuşurile fierte se zdrobesc, se asezonează cu sare şi piper. Se încorporează muştarul, apoi uleiul, câte puţin, până se formează o maioneză, care se lasă la rece.
Se curăţă legumele şi merele, după care se dau toate pe răzătoarea mare. Se aşaza într-un castron, se stropesc cu zeamă de lămâie şi se adaugă maioneza. Dacă doriţi puteţi pune şi câteva capere.
Se poate servi ca salată cu piept de pui la grătar sau ca aperitiv, după dorinţă.