Dieta grupei B

Persoanele cu această grupă sanguină trebuie să aibă o alimentaţie echilibrată (carne, vegetale, lactate), prezentând un sistem imunitar puternic şi un tract digestiv tolerant. Sunt mari consumatori de produse lactate şi, în ciuda oricărei diete pe care o urmează, persoanele cu grupa sanguină B necesită un echilibru între activitatea fizică şi mentală pentru a se menţine suple şi active.

Carnea cea mai potrivită acestei grupe este cea de miel, oaie, iepure, vânat, mai puţin vită, viţel, ficat, curcan, iar carnea de pui este total nerecomandată.

În ce priveşte peţtele, se poate consuma cod, platică, macrou, ştiucă, sardine, scrumbie, calcan, păstrăv, sturion, icre (caviar).

Laptele degresat, iaurtul, kefirul, brânza şi mozzarela se numără printre lactatele benefice.

Uleiul de măsline şi muştarul pot intra în combinaţie cu fasolea cu bob mare, recomandată acestor persoane, pe lângă fasole verde, mazăre, fasole arămie, fasole albă, sfeclă, varză, morcovi, conopidă, broccoli, vinete, verdeţuri, ciuperci, păstârnac, ardei, cartofi.

Dintre cereale, sunt admise meiul, făina de ovăz, făina de orez, orez expandat, prajiturile de orez. În catităţi mici se poate consuma paine fără gluten, pâine din făină de soia.

Ca fructe: ananas, struguri, prune, papaya, mai apoi, cu grijă, în cantităţi mici, migdale, castane şi nuci.

Mirodeniile cele mai benefice sunt ardeiul roşu, curry, ghimber, hrean şi pătrunjel.

Nu strică nici cantităţile mici de bere, vin şi cafea, iar dintre ceaiuri trebuie ales cel verde, împreună cu Ginseng, ghimber, pătrunjel, măceşe, salvie, mentă şi frunze de zmeură.

Există asemănări între Grupa B şi Grupa 0 în privinţa reacţiei la glutenul din grâu, care determină încetinirea metabolismului. Dacă mâncarea nu este eficient digerată şi nu este folosită drept “combustibil” pentru nevoile energetice, se va depozita sub formă de grăsime.

Pesoanele cu grupa B îşi pot controla cu uşurinţă greutatea prin dieta specifică acestei grupe deoarece nu întâmpină nicio barieră fiziologică cum ar fi problemele homonale sau digestive, aşa cum se întâmpla cu grupa 0.

Tot ce trebuie să evite în ce priveşte carnea sunt: costiţa, inima, porc, pui, raţă, gâscă şi fructele de mare, anşoa, scoici, crab, homar, midii, caracatiţă, stridii, creveţi, baracuda, somon afumat.

Nu se va consuma ulei de porumb, ulei de arahide, ulei de floarea soarelui.

Alte alimente complet nepotrivite acestei grupe sunt: mazărea neagră, avocado, porumb, dovleac, roşii, măsline, ridichi, tofu, anghinare, iar ca mirodenii sunt interzise piperul, ketchup-ul, amidonul de porumb, scorţişoara, gelatina, tapioca.

Alune, fistic, arahide, unt de arahide, seminţe de floarea soarelui, seminţe de dovleac, mac, nucă de cocos, curmale, rodii, sunt şi ele de evitat de către aceste persoane.

Nu se vor consuma fulgi de porumb, faină de porumb, grâu, tarate de grâu, secară, cereale combinate, orz.

Băuturile alcoolice distilate, sifonul, băuturile răcoritoare sintetice şi îngheţata ar trebui să nu existe în alimentaţie, ca şi ceaiurile de aloe, genţiană, tei, mătasea porumbului, traista ciobanului.

Alimentele care trebuie evitate deoarece favorizează creşterea în greutate pentru grupa B: porumb, linte, arahide, seminţele de susan, grâul şi produsele derivate. Aceste alimente afectează buna funcţionare a metabolismului ducând la oboseală, retenţie hidrica şi hipoglicemie.

Persoanele cu grupa B sunt capabile să reziste la multe dintre cele mai severe boli, cum ar fi cardiopatiile şi cancerul, fiind predispuse mai degrabă la tulburări rare cum ar fi: scleroza multiplă, sindromul de oboseală cronică.

 

Tags: , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.