Downshifting: Fericirea dincolo de labirintul financiar

Author: Fundatia Calea Victoriei

Va invitam sa dezbatem conceptul care a reformulat valorile societatii moderne si a determinat manageri de succes din America, Rusia, Australia, Suedia, Scotia, sa isi lichideze afacerile si sa aleaga traiul simplu, dincolo de labirintul civilizatiei.

Downshifting inseamna simplificarea vietii surprinsa prin prisma valorilor esentiale.

Ritmul si valorile secolului 21 ne imping cu usurinta spre consum nelimitat. Multi dintre noi isi dedica timpul liber si energia placerilor shoppingului, colectionarii gadgeturilor, achizitionarii de case si masini opulente. Iar ca realizari personale, urmaresc doar statuturi manageriale ori cuceriri amoroase diversificate. V-ati surprins pasind relaxat in timp ce competitorii dumneavoastra se caznesc sa termine cursa?

Unii dintre noi au ales sa isi simplifice viata (downshift their lives). Au ales sa munceasca mai putin si sa traiasca mai mult, sa isi permita sa simta bucuria fiecarui moment al vietii lor. Cu doua secole in urma, mintile luminate formulau pentru umanitate acest mesaj: “mult e bine, dar putin e esential”!

Conform polurilor de analiza efectuate de U.S. News & World Report 48 % dintre americani au implementat in viata lor obiective ale acestui concept. In secolul trecut, Mahatma Gandhi promova traiul simplu si suficient, care inlocuia consumerismul cu frugalitatea. La mijlocul anilor 1800, filosoful Henry David Thoreau oferea societatii exemplul personal si se retragea in natura.

Mai multe detalii….

 

Tags: , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.