Gianni Lazzaro, unul dintre cei mai mari bijutieri ai lumii, la Sabion

Author: Galeriile Sabion

Romanul Gianni Lazzaro, supranumit si regele bijuteriilor cu diamante colorate, aduce la Bucuresti, pe data de 26 octombrie, cea mai noua colectie a sa, Back to nature. Colectia, in valoare de cateva milioane de euro, va fi prezentata in cadrul unui vernisaj organizat in incinta Galeriilor Sabion din Cocor.

“Back to nature” reprezinta epopeea artistica a lui Gianni Lazzaro, un drum al regasirii de sine si al intoarcerii catre natura si elementele primare cele mai pure. Dupa vernisaj, bijuteriile colectiei “Back to nature” pot fi achizitionate din magazinul Sabion, unic distribuitor al colectiei in Romania.

Vedeta colectiei este un set format din colier, bratara si cercei in valoare de peste 150.000 de euro care va fi purtat, in cadrul vernisajului de Andreea Marin Banica, gazda evenimentului. La realizarea acestui set s-au folosit doar pietre pretioase: 652 de diamante incolore cu o greutate de 15,25 de carate si 244 de safire multicolore cu o greutate de 233.38 carate.

“Colaborarea noastra cu Gianni Lazzaro s-a desfasurat mereu in cele mai bune conditii. Este o onoare pentru noi ca putem sa aducem in fata romanilor pe unul dintre cei mai cunoscuti bijutieri ai lumii care nu a uitat niciodata de unde a plecat”, declara Claudiu Bologa, directorul general al Sabion.

Colectia cuprinde in ansamblul ei un spectru larg de piese: coliere, pandantive, bratari, inele si brose care pot fi cu purtate cu usurinta, capatand un aspect practic dincolo de cel exceptional, artistic, devenit oarecum intrinsec atunci cand vine vorba de Gianni Lazzaro.

“Sunt bijuterii create pentru a fi purtate cu gratie si eleganta. Singura limita este data de factorul practic al bijuteriei. Nu exista alte bariere. Sunt doar mii de culori: ale pamantului, ale aerului, ale focului si ale apei”, adauga romanul Gianni Lazzaro.

Liniile colectiei sunt clare si simple, iar bijuteriile reflecta demersul artistului de a imbina maniera clasica de exprimare cu o directie artistica modernista, actuala. Dincolo de motivele florale, celeste si zoomorfe, legatura cu natura este stabilita si de pietrele de o frumusete aparte si de raritatea lor – extrase din adancurile pamantului, purtand in spate o vechime de 2 -3 milioane de ani, aceste nestemate sunt atent prelucrate pentru o experienta unica.

Gianni Lazzaro, un maestru al culorilor, foloseste pentru aceasta colectie foarte mult aur alb si rose, precum si o paleta larga de pietre pretioase si naturale: diamante cognac si negre, safire, smaralde, rubine, onix negru, cristopaz, ametist, citrin Madera, safir roz, apatit, agat alb, turmaline, piatra lunii, calcedonii, peridot, quartz fumuriu si roz.

Despre Gianni Lazzaro: Pe numele adevarat Lazar Marcovici, Gianni Lazzaro s-a nascut la Bacau, in anul 1947, unde a locuit impreuna cu familia pana in clasa a X – a, pentru ca in 1963 sa emigreze in Germania. In anul 1968, Lazzaro a fost admis la Academia de Arte, sectia design, din orasul Dusseldorf, Germania. Lazzaro a absolvit Academia de Arte in anul 1974 cand incepe sa si creeze bijuterii. De atunci si pana in prezent, numele Gianni Lazzaro a devenit din ce in ce mai cunoscut, acesta facand parte dintr-o restransa elita a creatorilor de bijuterii.

La ora actuala , este prezent in cele mai mari expozitii de bijuterii din, Laipzig , Basel, Vicentza , Hong Kong si Las Vegas. In plus, il gasim pe piata de bijuterii in multe din marile metropole ale lumii: Milano, Vicenza, Basel, Moscova, Sydney, New York, Las Vegas, Kiev, Bucuresti, Dusseldorf, Adelaide, Barcelona, Viena, Paris, Geneva, Dubai, Brisbane.

De asemenea, timp de trei ani la rand, Gianni Lazzaro a creat trofeul festivalului din Baltica pentru nume sonore precum Pierre Richard, Nikita Mihalkov si Gina Lolobrigida – care i-a ramas de atunci client fidel. Printre clientele fidele ale lui Lazzaro se numara Sophia Loren si Heidi Klum, dar si alte personalitati feminine de talie mondiala.

Despre Sabion: Povestea brandului Sabion a inceput in 1998, cand fondatorul companiei, Claudiu Bologa, provenind dintr-o familie care nu era straina de domeniul prelucrarii bijuteriilor, a lansat aceasta afacere de familie prin deschiderea a doua magazine in Targu Mures.
O mare parte din renumele pe care il are astazi Sabion se datoreaza bijutierilor care isi desfasoara activitatea in cadrul Atelierelor de Creatie din Targu Mures, care transforma, cu maiestrie, aurul, tantalul si prietrele pretioase in bijuterii.
In prezent, Casa de Bijuterii Sabion detine 14 magazine si o galerie, in Cocor Store, locatie care a fost aleasa cel mai frumos magazin din lume dintr-un centru comercial in cadrul competitiei ARE Design Awards prezentata de Association for Retail Environments (ARE), care recompenseaza anual cele mai bune concepte in materie de design din domeniul retailului.

 

Tags: , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.

 
 

Privacy Preference Center