Cuiburi de Paste

Igrediente (14 cuiburi): 4 oua, 220 g zahar, 200 g faina, 50 g cacao, 1 lingurita cu varf praf de copt, 200 g crema de nuga, 100 g migdale macinate, 2 linguri lichior de nuca, 125 g perle de ciocolata sau de zahar, 250 ml frisca, 1 intaritor de frisca, 50 g fistic bine macinat

Mod de preparare:

Se separa ouale. Albusul se bate cu 4 linguri apa rece si 200 g zahar. Se amesteca galbenusurile peste care se cerne faina, cacaua si praful de copt.

Coca se intinde pe o tava tapetata cu hartie, se coace aproximativ 15 minute in cuptorul incins la 200 de grade. Se rastoarna, se indeparteaza hartia. Se lasa sa se raceasca, dupa care taiem 14 cercuri de 8 cm diametru fiecare.

Ouale de trufe se prepara astfel: se framanta crema de nuga cu migdalele si se incorporeaza lichiorul. Se modeleaza oua cu mana uda si se dau prin perlele de ciocolata sau de zahar. Se dau la frigider sa se intareasca.

Se bate bine frisca cu intaritorul si 20 g zahar. Se formeaza, cu spritul, cuibusoare de frisca. Deasupra se presara fisticul si se asaza ouale din trufe.

 

Tags: , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Privacy Preference Center