Cotlete de miel cu usturoi

Ingrediente (4 portii): 2 capatani de usturoi, 2 ardei grasi rosi, 2 portocale, 2 legaturi patrunjel, 800 g cotlete de miel, sare, piper, 5 linguri ulei, 7-8 frunze de salvie, 100 g unt, 100 ml supa de legume, 2 lingurite smantana, 2 linguri rachiu de anason (ex. Pernod)

Mod de preparare:

Se curata usturoiul si se fierbe 5 minute in apa clocotita. Se curata ardeii grasi, se spala si se taie felii subtiri.

Una din portocale se stoarce, cealalta se opareste si se taie felii. Se spala patrunjelul, se scutura, se toaca mare.

Se spala carnea, se sterge, se sareaza, se pipereaza, se prajeste aproximativ 3 minute in ulei. Se aduga salvia si 4 lingurite de unt. Se mai lasa sa fiarba 2 minute.

In restul de unt se caleste usturoiul si ardeii grasi. Se adauga sucul de portocala, supa de legume, smantana si se lasa sa fiarba 2 minute. Se introduc apoi patrunjelul si rachiul de anason, se condimenteaza.

Se serveste impreuna cu feliile de portocala taiate.

 

Tags: ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Privacy Preference Center