Sos pentru spaghete
Ingrediente: 1 kg ceapa alba (romaneasca), 1/2 l ulei, 1/2 kg morocov, 1 kg ardei capia, 200g ardei iute, 2 l suc de rosii, 1 lingurita zahar, sare, piper
Mod de preparare:
Ceapa se curata si se taie solzi subtiri si se caleste in ulei, intr-o cratita mai mare (eventual wok), pentru a avea loc toate ingredientele, care se vor adauga treptat.
Se adauga morcorvul ras pe razatoarea mica, si se lasa la calit impreuna cu ceapa.
Ardeiul capia se taie cubulete si se adauga in compozitia de mai sus, impreuna cu ardeiul iute taiat marunt si se lasa sa se caleasca in continuare. Se adauga sare si piper, lasandu-se sa se inmoaie bine.
Se adauga sucul de rosii si 1 lingurita de zahar, lasand aaproape 1 ora la fiert.
Cand este cald se toarna in borcane, se astupa cu capacul si se acopera borcanele cu un prosop gros.
Sosul se poate folosi in timp, adaugat peste spaghete fierte si la tocanite sau fripturi.
at 1:31 pm
va dau o reteta de keceap f.buna=15 bucati ardeigras,5 cepe mari,5catei de usturoi,2 ardei iuti se macina si se fierb cu1,5litri bulion,sare,piper,cimbru,cuisoare si 1 lingura de zahar pana se ingroase.firbinte se toarna in borcane care se sigileaza repede.incercati,este f. bun.