Pasca – reteta casei!

Author: Valentina Ionita

Ingrediente: 750 g branza de vaci proaspata, 5 oua , 10 linguri zahar tos, 3 linguri lapte praf, 1/4 kg smantana
2 linguri faina, 1/4 stafide, 100 g unt topit, coaja rasa de la o lamaie, 2 pachete zahar vanilat, esenta de vanilie, esenta de rom

Timp de preparare: 1 h (complexitate medie)

Mod de preparare:

Branza de vaci proaspata se scurge de zer, se sfarama foarte bine cu furculita pentru a evita formarea eventualelor cocoloase. Se adauga un praf de sare, galbenusurile de ou, zaharul, laptele praf, faina, smantana, stafidele, mirodeniile si untul topit (sa nu fie fierbinte).

Se amesteca toate ingredintele pana se omogenizeaza ca o pasta. La urma se adauga usor albusurile batute spuma si din nou se amesteca totul, dar incet sa nu se lase compozitia. Se tapeteaza bine o forma sau o cratita cam de 3 kg cu hartie de copt unsa bine cu unt si presarata cu faina. Se toarna compozitia si se coace la foc potrivit.

Puteti sa faceti separat o coculita mica din care sa faceti cateva baghete subtirele, impletite pentru a orna pasca sau sa decupati din coca diferite forme (iepurasi, frunzulite…).

 

Tags:

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.