Tort iepuras
Author: Nicoleta Andrei
Ingrediente: 2 blaturi de tort, 600 ml frisca lichida, capsuni, bombonele pentru ochisori, nasuc si fundita, colorant alimentar
Mod de preparare:
Eu fac compozitie de pandispan – 5 oua: albusurile spuma + zahar – 100g, galbenusurile cu un varf lingurita de sare + esenta vanilie + zahar – 100g, apoi se amesteca totul prin rasturnare si se adauga faina – in ploaie pana ce capata consistenta unei smantani groase- se da la cuptor- 45 minute -pentru un blat)
Cele 2 blaturi se taie pe jumatate din care vor iesi 4 blaturi.
Din cele doua blaturi se da forma la urechi si fundita iar celelalte doua blaturi sunt pentru cap.
Frisca se bate spuma. Se umplu urechile, fundita si capul cu frisca si capsuni. Se orneaza de jur imprejur cu frisca, iar la fundita si urechi se orneaza cu frisca roz.
Bombonelele de culoare maronie se pun pentru ochisori, roz pentru nasuc si celelalte culori pentru fundita.