Somloi galuska
Author: Florentina Ramona Stoian
Ingrediente: Pentru blaturi: 200 gr faina, 150 gr zahar, 6 oua, 30 gr cacao, 1 pliculet zahar vanilinat. Pentru crema de nuci: 100 gr miez de nuca, 50 gr unt, 100 ml lapte, 50 gr zahar, 30 gr amidon. Pentru crema de cacao: 100 ml lapte, 50 gr unt, 50 gr faina, 30 gr cacao, 50 gr zahar, 1 ou, 1 sticluta esenta rom. Pentru topping: 200 gr frisca, 30 gr cacao, 100 gr zahar
Galbesnusurile se bat cu zahar, se adauga faina si spuma tare de albus, apoi compozitia se imaprte in 2, intr-una se adauga 30 gr cacao, iar in cealalta, vanilia. Se intind pe 2 tavi tapetate si se coc.
Nucile se macina, se amesteca cu unt, zahar si amidon si se fierb pe falacara mica pana se ingroasa, apoi se lasa la racit.
Laptele se amesteca cu ouale batute, unt, faina, zahar si cacao, se infirebanta pe foc mic pana se ingraosa, apoi se lasa la racit.
Baltul de vanlie se rupe in bucati si se amesteca cu crema de nuci. Blatul de cacao se rupe in bucati si se amesteca cu crema de cacao.
In vase adanci se pun cele doua amestecuri de blat si crema, se toarna pe deasupra un sos format dij zahar, cacao si putina apa, apoi se orneaza cu frisca.