Calmari cu orez
Ingrediente: 500 g calmar, 300 g orez salbatic, 4 rosii, ulei de masline, otet de mere, 1 foaie de dafin, sare, piper, 1 lamaie, 1 legatura de patrunjel, busuioc
Calamrul se spala, se taie inele si se pune intr-un castron. Se toarna deasupra otet si apa, se presara sare si piper, se adauga foaia de dafin si se lasa in marinata timp de zece minute.
Se pune apa la fiert si se adauga un varf de lingurita de sare. Se scot inelele din marinata, se introduc in apa si se fierb zece minute.
Se incinge putin ulei intr-o tigaie, se prajesc inelele pana devin aurii, apoi se scot cu o paleta si se asaza pe o farfurie.
Orezul se caleste in ulei incins, se adauga sare si piper, apoi se toarna apa rece cat sa-l depaseasca cu doua degete si se lasa sa fiarba.
Rosiile se curata de coaja, se paseaza si se fierb impreuna cu putin ulei, sare si piper. Se serveste totul fierbinte, presarat cu patrunjel tocat.
Se orneaza cu lamaia taiata felii, iar in loc de patrunjel se poate folosi busuioc. In orez se poate adauga si un pumn de mazare, impreuna cu cateva fire de ceapa verde, pentru un gust mai deosebit.
RETETA TESTATA!!!