Ghiveci de legume
Ingrediente: 1 morcov mare, 1 patrunjel, 1 telina, 100 grame fasole verde, buchetele de conopida, 1/2 varza, 100 grame mazare, 3-4 cepe, 4 ardei grasi, 100 grame dovlecei, 100 grame vinete, 3-4 cartofi, 1 pahar ulei, rosii sau pasta de rosii, sare
Se curata si se spala legumele. Cartofii, ardeii grasi, dovleceii, varza, vinetele se taie cubulete. Morcovul se taie rondele subtiri. Se taie ceapa julien.
Intr-o cratita mai mare se toarna uleiul, si cand este incalzit se pune ceapa la calit. Cand se inmoaie, se auauga morcovii, se amesteca bine, apoi cartofii si in continuare se pun celelalte legume.
Se amesteca bine si se acopera cu apa calda, lasandu-se la fiert sub capac (pana se inmoaie legumele). Se amesteca din cand in cand si se mai adauga apa calda pana sunt aproape fierte.
Se amesteca pasta de rosii (daca folositi rosii, le taiati felii si le puneti odata cu celelalte legume). Se da la cuptor, la foc domol si se lasa pana scade zeama la nivelul la care doriti sa fie sosul.
Cine doreste poate adauga catei de usturoi si patrunjel verde.
RETETA TESTATA!