Ciorba de perisoare
Ingrediente perisoare: 500-700 grame carne de vita tocata, 1-2 oua, 1 ceapa mare, sare, piper, 50 grame orez; Ingrediente ciorba: 3 cepe, 1/2 telina, 1 morcov, 1 ardei gras, 1 pastarnac, bors, leustean, bulion sau suc de rosii
Se alege si se spala orezul, dandu-se in fiert. Se scurge in sita si se clateste cu apa rece. Se lasa la scurs pana se raceste. Se incorporeaza in carnea tocata, impreuna cu ceapa tocata marunt si 1-2 oua, sare si piper.
Din aceata compozitie se fac guguloaie de cane care se adauga dupa ce au fiert legumele si s-a pus bulionul sau sucul de rosii.
Intr-o oala se pune zarzavatul tocat, se adauga apa rece si se lasa sa fiarba (optional se poat adauga si cuburi de cartofi).
Dupa ce se fierb perisoarele (cand se ridica la suprafata) se adauga borsul si se lasa sa dea in clocot, dupa care se adauga leusteanul tocat.
RETETA TESTATA!