Friptura de berbecut
Ingrediente: 1 pulpa de berbecut, 200 g slanina, 4-5 catei de usturoi, 5-6 boabe de piper, 1 pahar cu vin, 3 linguri otet, 1 pahar cu apa, sare, cimbru, 3-4 linguri ulei.
Pulpa se curata de pielite si grasime. Se taie bucati si se pune intr-un vas. Se toarna peste ea apa fierbinte si se lasa circa 1/2 h. Se scot pe rand bucatile si se impaneaza cu usturoi taiat subtire si bucatele mici de slanina, se presara sare si putin cimbru.
Intr-o cratita se pun 3-4 linguri de ulei si se lasa sa se infierbinte, apoi se pune pulpa, se acopera cu capac si se lasa sa se albeasca bine pe o parte si apoi se intoarce pe cealalta parte.
Dupa ce s-a fript se toarna sosul (preparat din timp) din vin, otet, apa, sare (dupa gust), putin cimbru si se lasa la foc domol sa fiarba. Se intoarce din cand in cand pana se considera ca este patrunsa bine carnea. Se baga la cuptor si se lasa pana se rumeneste frumos.
Daca in momentul introducerii in cuptor sosul a scazut, se adauga un pahar de vin si unul de apa.
Se poate servi cu orice garnitura doriti din cartofi, ciuperci, sfecla rosie, varza rosie, salata verde.
RETETA TESTATA!