Drob de miel
Ingrediente: maruntaie de miel – inima, ficat, plamani, 4 oua, 10 cepe verzi, 1 lingura de unt, patrunjel verde, marar, sare, piper.
Se pun in apa fierbinte maruntaiele de miel sa fiarba la foc mic pana sunt gata. Dupa ce s-au fiert, preferabil si mult mai gustos, este sa se toace marunt cu un cutit sau satar, nu prin masina de tocat. Se amesteca cu ceapa, verdeata tocate marunt, ceapa cu frunze cu tot, se adauga galbenusurile si albusul batut spuma, sare, piper dupa gust. Se amesteca bine totul.
Se unge o tava cu unt, apoi se pune praporul care trebuie sa imbrace peretii laterali, se toarna compozitia si se acopera cu praporul de pe margini. Se baga la cuptor sa se coaca.
Observatii: praporul se tine in apa calda inainte de a se pune in tava. Daca nu aveti prapor, se poate face o foaie subtire din aluat.
Se serveste cu salata verde.
RETETA TESTATA