Cum iubim?

Author: Ella Kosta

Iubesc ca o adolescenta. Este un sentiment des intalnit, nu? Dar, oare cand suntem adolescenti iubim altfel? Pe masura ce inaintam in varsta avem sentimente diferite? Iubim mai intens sau mai linistit? Si ce ne impiedica sa mai regasim acea magie a iubirii adolescentine?

Plecam in viata cu aripile larg intinse. Este usor sa visezi cand esti la inceput de drum si toate oportunitatile sunt de partea ta. Este frumos sa descoperi atatea lucruri pe care inca nu le stii, desi ti le doresti.

Esti uimit de ce poti simti pentru cineva. O magie speciala invaluie aceste descoperiri, si de aceea marea noastra majoritate ne aducem aminte de primul sarut, de primul dans, prima oara cand am facut dragoste…

Dar oare aceasta magie exista cu adevarat sau o cream noi mental imaginandu-ne ceea ce am dori sa fie si modeland acele momente dupa sabloanele pe care ni le-am facut?

Daca ea exista, de ce nu se repeta de fiecare data cand avem parte de acestea? Cand sablonul format se indeparteaza de ceea ce ne arata realitatea, incepem sa iubim altfel sau pur si simplu iubim mai putin?

Se spune, si se si observa, ca pasiunea scade o data cu varsta. Oare pasiunea este data, in mare parte, generatiei tinere? Nu mai putem fi pasionali dupa ani de zile de iubire sau obosim sa fim asa? Sau poate ne dorim sa o inlocuim cu altceva?

Pe masura ce traim langa un om, mai simtim fiecare apropiere, fiecare strangere de mana si fiecare cuvant frumos ca la inceput? Putem scapa de rutina de zi cu zi si de plictiseala ce se instaleaza intr-o relatie? De asta ramane valabila expresia „luna de miere“, dupa care uitam sa ne infioram si pierdem farmecul aparte al inceputului unei iubiri, sau al inceputului iubirii in viata.

Suntem noi de vina sau cel de langa noi nu este persoana potrivita? Ne complacem intr-o relatie care merge bine si nu avem curajul s-o refuzam, pentru a cauta acea iubire care ne face sa ne simtim fantastic?

Fiecare isi va da raspunsurile pe care are curajul sa si le dea. Dar, intr-un fel, fiecare va sti cu siguranta ca exista undeva cineva langa care si ultimul sarut va fi la fel de intens ca si primul…

 

Tags: , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

  • alexx

    iubesti daca esti iubit si ca sa fi iubit trebuie sa faci tot ce iti sta in putere ca femeia de langa tine sa fie fericita

  • totul e sa gasesti persoana care te face sa stii k vrei totul cu ea . e uimitor cum un singur om te poate face s simti k esti in stare sa dai totul,sa faci sacrificii de care nu te credeai in stare pana atunci. nu cred k felul in care iubim se schimba odata cu varsta…cunosc multe persoane trecute chiar de varsta a doua care iubesc cu mai multa pasiune ,inflacarare si daruire decat multi dintre adolescenti

  • crina

    La inceput”ne dorim” pe cineva care sa ne stranga in brate si sa ne sarute,apoi “avem nevoie” de stabilitate si siguranta pe care daca nu ne-o putem oferii singuri nu ne-o poate oferi nimeni,insa paradoxal o cerem.In “luna de miere”vrem doar un iubit,apoi pretentiile cresc,ii cerem iubitului sa ne fie si mentor si parinte si intretinator daca se poate….De aici apare oboseala,frica,inchistarea,nepasarea si retragerea sentimentelor si pasiuni.Orice floare neudata moare,orice pasiune neantretinuta va pierii!Este foarte logic de aici si ideea de “amanti”,se simt bine pt ca nu au nici o obligatie.

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.