Chiftelute marinate

Author: Gheorghe Pitaru

Chiftelute marinate sunt unul din preparatele preferate de copii si adulti. Aceste chiftelute marinate sunt acceptate de oricare dintre noi pentru ca ne aduc aminte de rasfaturile din copilarie. Oricum e bine sa incercati aceasta reteta de chiftelute marinate, pentru ca familia dumneavoastra va fi unanim multumita.

Ingrediente: 1 ceapa tocata marunt, 3 felii de paine uscata, curatate de coaja, 100 ml lapte, 450 g carne de vita tocata, 1 ou batut, 2 linguri parmezan ras, 1 legatura patrunjel verde tocat, faina pentru modelat, 750 ml suc de rosii, 1 foaie de dafin, ulei pentru prajit.

Mod de preparare:

Incingeti 1 lingura de ulei intr-o tigaie, adaugati ceapa si caliti timp de 3-4 minute, la foc mic, amestecand continuu.

Puneti painea la inmuiat in lapte, timp de 10 minute, carnea intr-un castron, stoarceti painea si adaugati-o peste carne.

Adaugati ceapa calita, oul, parmezanul si patrunjelul, potriviti de sare si piper;

Amestecati cu mainile compozitia pentru a deveni cat mai omogena. Presarati pe o suprafata faina si modelati chiftelute mici, rotunde. Intr-un vas, incalziti sucul de rosii, adaugati 1 praf de sare si 1 foaie de dafin si tineti la cald.

Incingeti ulei intr-o tigaie si prajiti jumatate din cantitatea de chiftelute. Adaugati-le pe rand in sos. Fierbeti la foc potrivit, timp de 20 minute.

Tips:

Pentru ca sa fie mai delicioase aceste chiftele marinate se servesc cu paste.

RETETA TESTATA!

 

Tags: , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.