Salata bulgareasca de iarna

Ingrediente: 1 conopida potrivita (despartita in buchetele mici), 1 kg castraveti, 1 kg gogosari, 1/2 kg ceapa rosie, 200 g ardei bulgaresti, 2 ardei iuti, 1 kg otet, 1/2 kg zahar, 1 legatura telina, 1 lingura de sare

Mod de preparare:

Castravetii se spala, se taie capacele si apoi se taie rondele. Ceapa se curata si se taie solzi, la fel si gogosarii.

Ardeii bulgaresti si cei iuti se taie tot rondele, iar legatura de telina se toaca marunt.

Zaharul se dizolva in otet pe foc. Cand amestecul fierbe se adauga boabe de piper si sare.

Se toarna tot amestecul de legume si se mai fierbe 20 minute, pana se ingalbenesc castravetii.

Se pune amestecul in borcane atunci cand este fierbinte si tetul ramas se imparte im mod egal pentru a acoperi salata din borcane.

Se serveste cu fripturi, snitel, carnati prajiti cu garnitura de cartofi prajiti sau cartofi natur.

 

Tags: , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.