Salata bulgareasca de iarna
Ingrediente: 1 conopida potrivita (despartita in buchetele mici), 1 kg castraveti, 1 kg gogosari, 1/2 kg ceapa rosie, 200 g ardei bulgaresti, 2 ardei iuti, 1 kg otet, 1/2 kg zahar, 1 legatura telina, 1 lingura de sare
Castravetii se spala, se taie capacele si apoi se taie rondele. Ceapa se curata si se taie solzi, la fel si gogosarii.
Ardeii bulgaresti si cei iuti se taie tot rondele, iar legatura de telina se toaca marunt.
Zaharul se dizolva in otet pe foc. Cand amestecul fierbe se adauga boabe de piper si sare.
Se toarna tot amestecul de legume si se mai fierbe 20 minute, pana se ingalbenesc castravetii.
Se pune amestecul in borcane atunci cand este fierbinte si tetul ramas se imparte im mod egal pentru a acoperi salata din borcane.
Se serveste cu fripturi, snitel, carnati prajiti cu garnitura de cartofi prajiti sau cartofi natur.