Paste cu legume si ciuperci la cuptor
INGREDIENTE: 500 g paste fainoase, 4 cepe, 3 morcovi, 500 g ciuperci, 200 g mazare de la conserva (sau porumb), ulei, 3 linguri faina, 2 rosii, 1 legatura patrunjel, 2 cani suc de rosii, 750 g lapte, busuioc, cimbru, sare, piper
Ceapa se taie pestisori si se caleste. Morcovul rondele si ciupercile, taiate daca este cazul, se adauga peste, apoi mazarea. Dupa ce se inmoaie se pune sucul de rosii si condimentele, si se mai lasa 10 min.
Se face un sos alb: se rumeneste faina in ulei, se stinge cu 3 cani de lapte fierbinte si se fierbe pe foc mic pana se ingroasa, se condimenteaza cu ierburi.
Intr-un vas uns cu ulei se toarna o parte din sos, se pun jumatate din paste fierte, compozitia de legume, pastele ramase si restul de sos. Se decoreaza cu felii de rosii, se presara verdeata si se da la cuptor pentru 40 min.